Nieuws

Nieuwsberichten

Hieronder vindt u een overzicht van de laatste nieuwsberichten. Voor vragen met betrekking tot deze berichten kunt u contact met ons opnemen.

12-07-19

VEILIG OP REIS

Ga jij binnenkort genieten van je welverdiende vakantie? En ga je op reis naar een land waar malaria voorkomt? Dan hebben we tips voor je om je tegen malaria te beschermen.

02-06-19

Schoon water voor ruim 6.000 mensen

ZUIDELIJK AFRIKA │ Schoon water is levensbelangijk. Vooral na de Cycloon Idai die drie landen trof in zuidelijk Afrika. Waterzuivering is essentieel om de verspreiding van cholera en andere ziekten te voorkomen. De mensen in Mozambique en Malawi zijn dolblij met hun Life Straw van DAM.

25-05-19

Robertson Ontvangt Ere-plaquette RBM WHO

AFRIKA │David Robertson ontvangt een eervolle plaquette van RBM (Roll Back Malaria) Partnership, malaria departement van de Wereldgezondheidsorganisatie. Robertson heeft in 1988 het initiatief genomen Afrikaanse gemeenschappen te helpen in de strijd tegen 's werelds meest gevreesde ziekte voor jonge kinderen.

21-05-19

WHO pleit voor Indigenous Peoples

''Inheemse kinderen hebben nauwelijks toegang tot gezondheidszorg'' zegt de delegatie van de Wereld Gezondheids Organisatie die wordt geleid door directeur-generaal dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus en stelt de gezondheid van Inheemse Volkeren centraal op de mondiale agenda door partners op het hoogste niveau te betrekken en de partnerschappen te versterken voor de prioriteiten van de WHO, waaronder ‘Gezondheid voor Iedereen’.

29-04-19

UNITED NATIONS │ The Very Survival of Africa’s Indigenous Peoples ‘Seriously Threatened’

Julia Samuël Operational Director Africa en Consultant voor de Verenigde Naties, vertegenwoordigd DAM tijdens de UN/WHO ‘High-Level-Meeting’ in het kader van ‘United Nations Declaration on the Protection of Indigenous Peoples - Making the United Nations Relevant to All People’ , gehouden in het VN-Hoofdkwartier New York.

DAM is nauw betrokken bij het welzijn van Inheemse Volken in Afrika.