Nieuws

Nieuwsberichten

Hieronder vindt u een overzicht van de laatste nieuwsberichten. Voor vragen met betrekking tot deze berichten kunt u contact met ons opnemen.

23-04-18

WORLD MALARIA DAY 'sWerelds gezamenlijke strijd

Woensdag 25 april is de dag waarop wereldwijd aandacht wordt besteed aan malaria. Internationaal wordt deze dag ‘World Malaria Day’ genoemd. Exact 18 jaar geleden, op 25 april 2000, hebben 44 leiders van Afrikaanse landen die door malaria epidemeën worden getroffen, een top gehouden en deze dag uitgeroepen tot Malaria Awareness Day.

12-04-18

Nieuwe ontdekking krijgt certificaat WHO!

Wetenschappers ontdekken een krachtiger muskieten killer-net! Onderzoekers zijn erachter gekomen dat muskietennetten met een chemische stof genaamd piperonylbutoxide tegen muggen daadwerkelijk een belangrijke effectiviteit behaalt.

 

26-03-18

DAM brengt 9.361 mensen in veiligheid

Drive Against Malaria heeft 9.361 mensen van zes dorpen in Kameroen in malaria-veiligheid gebracht ! DAM distribueerde samen met de lokale bevolking insecticide-behandelde muskietennetten voor de gezinnen. Vooral in de dorpen waar infrastructuur ontbreekt is dit een behoorlijke onderneming.

27-02-18

Mucubal krijgt hulp van Drive Against Malaria

ANGOLA │ Februari 2018 │ In afgelegen gebieden langs de hellingen van de Serra da Chela zorgt DAM voor bescherming aan een van de meest bijzondere mensen, de Mucubal-stammen. Angola is de thuisbasis van deze fascinerende - en bijzondere – mensen.

11-10-17

ExxonMobil & DAM werken 10 Jaar samen

Duurzame samenwerking loont ! In 2007 zijn we samen op weg gegaan voor de grote uitdaging malaria te bestrijden. ExxonMobil heeft het mogelijk gemaakt dat DAM in Afrika kan zorgen voor preventie, geneesmiddelen en behandeling.