Nieuws

Nieuwsberichten

Hieronder vindt u een overzicht van de laatste nieuwsberichten. Voor vragen met betrekking tot deze berichten kunt u contact met ons opnemen.

11-09-17

10 Jaar consultant voor UN

De United Nations vieren samen met Robertson en Samuël 10 jaar samenwerking. In 2007 is de UN de verbintenis aangegaan tijdens het ontwikkelingsvoorstel van Drive Against Malaria om op 21 september ‘International Day Of Peace’ in actie te komen in Kivu van DRC met de operatie ‘In Peace we have to act’ .

02-09-17

Kinderen in CAR betalen hoogste prijs

CENTRAAL AFRIKAANSE REPUBLIEK │ Tijdens het recente bezoek aan de Centraal Afrikaanse Republiek reisden DAM’s uitvoerend directeur Julia Samuël met oprichter David Robertson af naar het meest afgelegen zuid westen van het land. Daar was het adembenemende tropisch regenwoud in grote tegenspraak met de humanitaire tol die geëist is door gezondheidsrampen en nationale conflicten. Samuël beschrijft vanuit het veld hoe families vechten om zichzelf te beschermen tegen malaria en bijkomende...

07-08-17

Classic Car Rally Clubs steunen hulpprojecten

"Rally rijden met je klassieke auto, waarbij goed navigeren en het opdoen van leuke nieuwe contacten belangrijker zijn dan snelheid. En als je daarmee tegelijkertijd een goed doel steunt, dan is de dag helemaal geslaagd" beamen organisatoren.

23-07-17

Help kinderen weer groeien

In 14 dorpen van zuidwest Angola die we dit jaar bezochten lijden meer dan 2 op de 6 kinderen aan een groeiachterstand veroorzaakt door de ziekteverschijnselen van malaria. Dit betekent dat zij zorgwekkend zwak zijn voor hun leeftijd en zeer klein zijn.

03-07-17

Fiscaal voordeel voor giften uit België

Het is een veelgestelde vraag: ''Heb ik recht op belastingvermindering als ik een Nederlandse hulporganisatie steun?'' U woont in België en u heeft een gift gedaan aan Drive Against Malaria - van minstens 40 Euro binnen een kalenderjaar - dan heeft u ook recht op belastingvermindering van 45 %.