Nieuws

DAM ontvangt donatie van ExxonMobil

10-12-18

ExxonMobil Benelux doneert USD 22.500 voor malariabestrijding! We zijn enorm blij met deze donatie, omdat alle hulp zo ontzettend veel levens redt. DAM kan al elf jaar op de steun rekenen van ExxonMobil Benelux. Dit is een levenslijn voor duizenden Afrikaanse gezinnen en kunnen hiermee mensen bereiken in gebieden waar geen andere organisaties actief zijn.

De samenwerking met ExxonMobil Global Operations is dertien jaar geleden tot stand gekomen in Kenia om de attentie van 'Africa Malaria Day' te bekrachtigen. 
De steun van ExxonMobil Benelux betekent levensreddende hulp voor bewoners in afgelegen gebieden van Afrikaanse landen. We mogen niet vergeten dat het leven van de armste mensen afhankelijk is van hulpbudgetten voor een betere toekomst. En hulp zorgt voor geweldige resultaten.
Mede dankzij de steun van ExxonMobil is DAM al in staat geweest in honderden dorpen malaria volledig te beheersen. Door de terugkerende gezondheid van alle bewoners zien we ook dat de economie in de dorpjes sterk verbeterd! De verdeling van geïmpregneerde muskietennetten is één van de effectieve hulpmiddelen om malaria te voorkomen in geïsoleerde gebieden.
Met de donatie zorgen we eveneens voor geneesmiddelen, we trainen de lokale mensen tot gezondheidswerkers, geven voorlichting over malaria preventie en zorgen voor natuurbehoud initiatieven voor de mensen die wonen in extreem moeilijk bereikbare gebieden. De strijd tegen malaria werpt zijn vruchten af. Sinds 1988 - de oprichting van DAM - daalde het aantal dodelijke slachtoffers van ruim een miljoen tot 450.000. Gerichte acties en campagnes blijven echter nodig om het aantal malaria slachtoffers verder terug te dringen. We blijven de vinger aan de pols houden in gebieden waar malaria onder controle is gebracht om de successen te beschermen.

Wij zijn ExxonMobil enorm dankbaar voor deze steun van USD 22.500. Dit geeft ons de mogelijkheid om kinderen - ver weg van ons - te helpen en te beschermen.
Juist voor de mensen die wonen in  afgelegen gebieden waar geen andere hulp beschikbaar is. Dankzij steun kunnen wij een vitale rol vervullen. Wij helpen hen te overleven en bezorgen duizenden gezinnen die in de risicogebieden wonen nieuwe hoop, een goede gezondheid en economische groei! «