Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven 2016

Wil je als éérste op de hoogte zijn van ons werk en onze acties voor de kinderen in Afrika? Meld je dan nu aan, dan sturen wij je graag onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief.

Hierin melden we onze activiteiten, nieuwsfeiten met boeiende fotoreportages en houden je op de hoogte wat onze teams in Afrika meemaken. Jouw aanmeldingsformulier staat onder aan deze pagina. Hartelijk dank!

 

 

Nieuwsbrief FANTASTISCHE VERVOLGDONATIE LAND ROVER BELGIE LUXEMBURG VOOR 2016 - januari 2016
Deze donatie zal Drive Against Malaria gebruiken voor nieuwe projecten in Noord-Namibië, Zuid-Angola en Zambia. Door het geven van educatie en het uitwisselen van onze kennis aan de lokale bevolking, kunnen zij de zorg in hun community voortzetten. Hierdoor kunnen de bewoners malaria overwinnen.

Nieuwsbrief LAND ROVER NEDERLAND GEEFT NIEUWE HOOP VOOR DE BEVOLKING - februari 2016
Door de jaarlijkse donatie van € 50.000,- is onze strijd tegen malaria in Afrika mogelijk. Zo konden wij een malaria-epidemie in Kameroen tegengaan. Ook in de Centraal Afrikaanse Republiek zijn de omstandigheden alarmerend en de nood is groot. Op het schiereiland Bakassi maken we ons sterk voor mensen in kritieke gezondheidssituaties.

Nieuwsbrief SPECIAL EVENT 'MALARIA & DEFORESTATION' 2016 - maart 2016
In samenwerking met Limbe Wildlife Centre organiseert Drive Against Malaria een speciaal event over het thema Malaria en Ontbossing. Samen met scholen maken wij een thema als dit bespreekbaar. Kinderen zijn creatief en beschikken over veel talent en fantasie.

Nieuwsbrief WORLD MALARIA DAY 25TH OF APRIL: URGENT WAKE-UP CALL - april 2016
Het leven van de armste mensen is afhankelijk van hulp voor een betere toekomst. Wij hebben een verbintenis met deze mensen. We moeten aan hen denken tijdens Wereld Malaria Dag op 25 april!

Nieuwsbrief 25 APRIL WERELD MALARIA DAG 2016 - april 2016
Op Wereld Malaria Dag schenkt de wereld aandacht aan malaria en de vooruitgang tegen deze dodelijke ziekte. Vooral in de afgelegen gebieden van vele Afrikaanse landen hangt er nog steeds een doodse stilte rond malaria, de sluipmoordenaar, die catastrofaal is voor haar slachtoffertjes.

Nieuwsbrief DOOR MALARIA OMRINGD - mei 2016
Meveo Me Mbenge is een dorpje verscholen in de bergen. Ooit waren de bewoners gedwongen hun geboorteplaats te verlaten. Hun huisjes werden platgegooid omdat ze plaats moesten maken voor palmolieplantages. Nu keren de mensen weer terug en proberen een nieuw leven op te bouwen. Wederom wordt hun hoop wreed verstoord: Meveo is omringd door malaria!

Nieuwsbrief GETROFFEN EN VERGETEN KINDEREN IN ZIMBABWE / GROTE VOORUITGANG IN NAMIBIE: MALARIA MET 98% VERMINDERD - juni 2016
- Droogte in Zimbabwe: dit heeft grote impact op familie en vooral op de kinderen, die bovendien aan malaria lijden. Onze organisatie blijft zich inzetten. Wij ondersteunen met preventie en medicatie.
- Binnen onze projecten in Namibië is de malaria met 98% teruggedrongen. Maar onze aandacht mag niet verslappen, de gevreesde ziekte ligt altijd op de loer. Wij blijven steun verlenen.

Nieuwsbrief DE VERGETEN KINDEREN VAN ZIMBABWE - juli 2016
Hartverscheurende situaties bij gezondheidsposten: er liggen kinderen stuiptrekkend in hun bedjes, een baby ligt in coma, een jong kind heeft een bloedtransfusie nodig maar er is geen bloedplasma beschikbaar. DAM stuurt hulpteams.