Malaria is levensbedreigend

Malaria is een van de grootste oorzaken van dood en ziekte in Afrika, met name voor de kinderen. Het is hoog tijd voor meer actie. Elke dag van inactiviteit betekent meer doden en het langzaam instorten van duizenden dorpen. Malaria is een te voorkomen en behandelbare besmettelijke parasitaire ziekte die overgebracht wordt door muggen.

De ziekte doodt elk jaar 550.000 mensen, de meeste van hen in sub-Sahara Afrika. Ruim 75% procent van de sterfgevallen zijn zwangere vrouwen en kinderen onder de vijf jaar.
Malaria heeft ook verwoestende economische en sociale gevolgen. Het is zowel een oorzaak als gevolg van armoede. De ziekte belast vooral de endemische landen en versterkt de cyclus van armoede.

Tegenwoordig is het eenvoudig om malaria in het bloed te traceren en vervolgens effectief te behandelen. Een aanpak, die bestaat uit beschermende netten, preventieve behandeling voor zwangere vrouwen, RDT diagnose tests, effectieve geneesmiddelen en training zijn keihard nodig voor de bestrijding van malaria. Deze middelen zijn dringend nodig om malaria het hoofd te bieden.