Strategie & Partners in Afrika

Het is ons doel om malaria te overwinnen! Successen in de malariabestrijding bereiken we door ons strategisch plan te volgen met alle facetten die nodig zijn om ervoor te zorgen dat kinderen niet meer onnodig sterven.

Bekijk hier ons Beleidsplan 2015 - 2020

Het Beleidsplan 2015-2020 van Stichting Drive Against Malaria is een strategisch plan dat u een goed inzicht geeft in onze visie, missie, onze ambities en projecten in Afrika. Dit plan is niet alleen bevorderend voor malariabestrijding in Afrika, maar is ook een nuttig werkinstrument voor onszelf. Het rapport geeft aan waar we voor staan en hoe wij ons doel bereiken.

World Health Organization

World Health Organization - In Afrikaanse landen en Europa (Genève) werkt Drive Against Malaria samen met de World Health Organisation (WHO). In 1998 heeft Dr David Nabarro van de WHO het partnerschap officieel aangekondigd tijdens de 'International MIM Conference' in Durban. Op het front van malaria-advocacy onderhouden we nauwe banden, óók door samen mediacampagnes en TV programma's samen te stellen. Met als doel aspecten van malaria wereldwijd bekent te maken, de situatie in Afrika in kaart te brengen, activiteiten op het gebied van de gezondheidszorg te coördineren en de gezondheid van de bevolking te bevorderen. Om malaria in Afrika het hoofd te bieden is zeer dringend nood aan medicijnen, diagnostiek, bescherming en training. We ontwerpen met de WHO stappenplannen voor de uitvoering in Afrika.

United Nations

United Nations - Drive Against Malaria werkt samen met de United Nations in Afrikaanse landen. Dit betreft een samenwerkingsverband op zeer breed gebied; zowel tijdens crises, wanneer de United Nations Food Programm (WFP) haar partners extra malaria bijstand vraagt in de Centraal Afrikaanse Republiek. De UN steunde DAM met extra transportcontainers. Eveneens tijdens de crisis in Kivu / Congo DRC, ontvingen we bijstand. Er werden luchtbruggen opgezet door MONUC om mensen, materiaal, geneesmiddelen en 760.000 muskietennetten naar Kivu te brengen. Er werd een regionaal netwerk van hulpposten ingericht waar besmette kinderen behandeld werden. In Zambia realiseren we een gedegen samenwerking met de ontwikkeling van een structureel plan van aanpak, om de activiteiten omtrent de distributie van 9.000.000 netten uit te voeren.

United States Ambassadeur - Angola

United States Ambassadeur - voor Angola, Cynthia G. Efird, ontvangt Drive Against Malaria de Founders in Luanda, Angola. “Wij zijn geïnteresseerd en bereid om te helpen”, zegt de Amerikaanse diplomaat, verwijzend naar de bijdrage aan het malaria initiatief van de Stichting waarvoor $ 5.000.000 wordt ingezet om ziekte en dood veroorzaakt door malaria te verminderen en voor de verbetering van malaria controle voor de komende 5 jaar.

Minister Of Public Health - Angola

Minister Of Public Health Angola - Dr. Jose Van Dunem, kondigt een nationaal strategisch plan aan voor de bestrijding van malaria, tijdens de vergadering met Drive Against Malaria in Luanda. Een aantal high-level partners, de publieke- en private sector heeft zich aangesloten bij DAM om de lokale capaciteit op te bouwen in Angola. Dit resulteert in de distributie van 200.000 netten, geneesmiddelen en diagnostiek in Angola.

Minister Of Public Health - Cameroon

Zijne Excellentie Minister van Volksgezondheid van Kameroen, André Mama Fouda, onderschrijft de samenwerking met Drive Against Malaria in Kameroen. DAM is actief in ruim 32 landen in het continent en kiest in 2007 het land Kameroen als eerste vestigingsbasis voor de activiteiten in de strijd tegen malaria. André Mama Fouda, "Ik bekrachtig de waarde van Drive Against Malaria in de strijd tegen malaria in veel Afrikaanse landen. Wij zijn vereerd dat u Kameroen kiest als permanente basis en ik denk dat u een goede beslissing heeft gemaakt." - Professor Gervais Ondobo Andzé (Directeur de la Lutte Contre la Maladie) "Wij staan zeer positief over de samenwerking tussen Drive Against Malaria en ons Ministerie, voor zowel het opschalen van malaria interventies, alsook de behoeften voor Onchocerciasis, vaccinatieprogramma's en de bescherming van het milieu, door het planten van bomen door onze gemeenschap te stimuleren. Malaria en ontbossing staan nauw met elkaar verbonden."

Minister Of Public Health - Sudan

Minister of Public Health, Mr.Dr. Ahmed Bilal Osman, "It is a great pleasure to receive Drive Against Malaria in our country. Malaria is a major health problem in Sudan, causing 8 million episodes annually. It accounts for about 21% of all diseases seen at outpatient departments in our health facilities, ranging from 20-40% admissions. In terms of mortality, malaria accounts for 20% of all hospital deaths in the country with an estimated annual figure of 35.000 deaths. We applaud the Drive Against Malaria initiative. You can count on our full support. We anticipate with hope the positive impact on health and development in Sudan."

Minister Of Public Health - Central African Republic

Minister van Volksgezondheid van de Centraal Afrikaanse Republiek, Dr. Nalke Dorogo André, ontvangt NGO Drive Against Malaria in Bangui, in het kader van de eerste nationale distributie van antimalariamiddelen. De distributie, ter waarde van 150 miljoen CFA, bevat essentiële hulp vor CAR ten behoeve van een van de grootste uitdagingen van het land. Namelijk de strijd tegen malaria, de plaag die 3000 Afrikaanse kinderen per dag doodt. In reactie op DAM's initiatief onderstreept de Minister het belang voor de bevolking en de strijd tegen malaria. Met de uitstekende relatie tussen de NGO en CAR kan de bevolking profiteren van ondersteuning en herstel. "Een goede samenwerking is essentieel," volgens Dorogo, "met 15 medische missies in het vooruitzicht, de toevoeging van 210 extra dokters, het herstel van hulpposten en de onmiddelijke start van training van medisch personeel."

WHO - Dr David Nabarro

Dr David Nabarro, World Health Organization Project Manager for Malaria. Recently Dr Nabarro was designated as Senior United nations System Coordinator Headquarters New York for Ebola Virus Disease. Dr Nabarro, "The World Health Organization enthusiastically note the in initiative Drive Against Malaria. I trust that the DAM Foundation will be able to create and galvanize the much need anti-malaria action in Africa and elsewhere by virtue of its long term commitment.  I believe DAM can help transform the landscape of global community action against malaria through educational approach that is central to its advocacy strategy. The DAM project itself has a novel and appealing element that will help attract attention needed to make this possible. As such on behalf of the World Health Organization and in my personal capacity."