Nieuws

24 Ton hulpgoederen naar Cycloon slachtoffers

18-03-19

WFP en DAM zorgde vandaag voor 4 ton high-energy koekjes en high-energy Peanut-pasta om mensen te helpen die slachtoffer zijn in de drie Zuid Afrikaanse landen nadat het snelstromende water op zaterdag een grote dam heeft doorgebroken. Zondag is er een speciale luchtbrug gecreeerd met nog eens 20 ton hulpgoederen naar Beira vanuit Dubai.

''We doen ons uiterste best om de gezinnen te bereiken die het moeilijkst te bereiken zijn en degenen die het meest kwetsbaar zijn,'' zegt Samuel. ''En dat zijn natuurlijk ook de ouderen, vrouwen, alleenstaanden, kinderen en gehandicapten. Dit zijn vaak degenen die achterblijven.''  We onderstrepen het belang om ervoor te zorgen dat de bescherming van slachtoffers net zo belangrijk is als het verstrekken van voedsel en veilige watervoorzieningen.
RACE TEGEN DE KLOK
Het is een 'race tegen te klok' om de kinderen te voeden, te beschermen, verspreiding van ziekten te voorkomen in de door de overstromingen verwoeste gebieden. Een week nadat de overstroomde Mozambikaanse havenstad Beira werd getroffen door Cyclone Idai, krijgen we 'stukje-bij-beetje' de ware omvang van de schade te zien. DAM vraagt aandacht voor steun aan de ramp. Ook de UN heeft om meer internationale steun gevraagd om snel hulp te krijgen voor meer dan een miljoen mensen en het voorkomen van de verwachte verspreiding van door water overgebrachte ziekten zoals cholera en malaria.
DE WERELD MOET DE STEUN VOOR DE OVERLEVENDEN OPVOEREN
De militairen steken op een geweldige manier de handen uit de mouwen. Internationale hulpverleners zetten zich met man en macht in om hulp te bieden aan mensen die slachtoffer zijn geworden in de drie getroffen landen in zuidelijke Afrika. «