Nieuws

BREAKING NEWS Robertson Vast tussen Twee Vuren

20-03-20

CORONA │ Heldendaad David Robertson - Verregaande gevolgen en Ongeziene omstandigheden - AFRIKA OP SLOT - De hele wereld voelt de verregaande gevolgen van Corona. Dit zijn ongeziene omstandigheden. Ook Afrika gaat op slot. Besluiten die 'uur-na-uur' worden genomen. - Maar voor wie hulp verleent in Afrikaanse afgelegen gebieden, zonder Internet-verbinding of telefoon, bereiken deze laatste besluiten en actuele ontwikkelingen met zorgwekkende vertraging. - En voor hulpverleners zoals Robertson, kan het dan te laat zijn.

VAST TUSSEN TWEE VUREN

Het Corona virus loert naar Afrika en rukt sluipend de armste landen binnen waar hulpverlening voor velen slechts een droom is. De noodkreet om te zorgen voor geneesmiddelen, PPE's en vooral zeker ook informatie, heeft David Robertson ertoe gedreven bliksemsnel over land af te reizen vanuit Kameroen naar de Centraal Afrikaanse Republiek waar het aan alle middelen ontbreekt, om de láátst mogelijke levensreddene hulp te kunnen afleveren. David Robertson heeft een onbegrensde heldendaa verricht, door dwars door gevaarlijke gebieden te rijden om het nijpend tekort aan middelen - zoals Corona beschermende PPE's - met zijn Land Rover naar Centraal Afrika in te voeren. Met gevaar van eigen leven !
Impact en verregaande gevolgen voor Afrika.
Wereldwijd treffen landen maatregelen om het Corona virus in te dammen en om de pandemie een halt toe te roepen. Het virus verspreid zich over de hele wereld en heeft een enorme impact en verregaande gevolgen. Ook voor ALLE hulpverlening in Afrika. Levensreddende middelen, Corona beschermende PPE's, maar ook  de hulpverleners persoonlijk, kunnen de Afrikaanse grenzen sinds gisteren niet meer overschrijden.
Ruim 2.000 Kilometer rijden met de laatst mogelijke noodhulp.
De roep om geneesmiddelen en PPE's heeft David ertoe gedreven af te reizen naar de Centraal Afrikaanse Republiek - Een slopende rit van ruim 2.000 kilometer. David nadert de afgelegen dorpen waar tientallen patiënten wachten op Corona bijstand, informatie over het virus, malaria medicatie en PPE-Bescherming. De bevolking is volledig onzeker en in paniek. Zij horen verlammende geruchten, maar ontvangen nauwelijks informatie.
Ook zíj staan tussen twee vuren. Corona valt van achter aan, en malaria staat voor hen. Want dit jaar alleen al, zijn in dit deel van Centraal Afrika ruim 6.300 kinderen overleden als gevolg van malaria. En daar komt nu ook de dreiging van Corona bij.
Ongeziene crisis. Al jarenlang worden zieke mensen in de hulpposten behandeld als de laatste toevluchtsoord van de bewoners. In overeenstemming met DAM's belofte om mensen in nood te helpen moet ieder mens medische zorg krijgen, zelfs in een ongeziene crisis. Mensen hebben recht op medische behandeling. Maar aangezien alle Afrikaanse landen hun grenzen sluiten vanwege Corona, wordt deze 'tour de force' nu bedreigd. →
LEES MEER