Nieuws

DAM ENIGE HOOP voor duizenden kinderen

19-08-20

CENTRAAL AFRIKA │ Wegen zijn er nauwelijks in Congo DRC en de Centraal Afrikaanse Republiek. Infrastructurele wegen ontbreken in deze landen die grotendeels bedekt zijn met met tropisch regenwoud, rivieren en moerasgebieden. Hier wonen duizenden gezinnen die volledig van de rest van de wereld zijn afgesloten.

''Deze gezondheidssituatie is vooral zorgwekkend in gebieden waar inheemse gemeenschappen wonen. Malaria is hier de grootste gezondheidsbedreiging.'' Voor de bewoners is DAM de enige hulporganisatie  die hen helpt met behandeling, geneesmiddelen en bescherming. Zodra we arriveren ontstaat er een stormloop op malaria medicijnen. In de huidige Corona-pandemie worden de grensoverschrijdende invoertransporten van alle hulpmiddelen ernstig bemoeilijkt door de Covid-Maatregelen. Naarmate de verspreiding van Covid-19-overdracht toeneemt, zal de situatie elders, in alle geïsoleerde malaria-gebieden kritischer worden, gezien de hoge kwetsbaarheid van de bevolking. Belemmeringen voor vroege diagnose is een belangrijke factor.
Toch zijn we erin geslaagd om ook dit jaar de levensreddende hulpmiddelen bij 3.785 kinderen te brengen. DAM is voor hen de enige hoop.
Zonder geneesmiddelen kunnen kinderen malaria niet overleven. «