Nieuws

Duizenden Kinderen Zimbabwe in Levensgevaar

24-12-19

Er heerst een grote gezondheidscrisis in Zimbabwe. De situatie is hartverscheurend. Hulpposten zijn gesloten en er zijn al maanden geen medicijnen beschikbaar. De gezondheidszorg is volledig lamgelegd. Bovendien heerst er een grote droogte en voedsel onbreekt.

ZIMBABWE »  Moeders en hun zieke kinderen zitten op de grond te wachten rond de hulpposten in de hoop dat er hulp komt. Twee vrouwen vertellen dat drie kinderen die leden aan malaria de vorige dag waren overleden aan hart en nierfalen. ''Ze konden niet worden opgenomen en daardoor konden ze niet worden verzorgd. Als er medicijnen waren geweest hadden de kinderen nog geleefd,'' vertelde een van hen over dit traumatische verlies.
Haar metgezel vertelde ons dat ze drie familieleden had verloren. ''Het redden van levens moet de prioriteit zijn. In onze buurt nu zijn zoveel begrafenissen''.
Het is telkens hetzelfde verhaal: ''Ze waren ziek en toen stierven ze. Het is verwoestend,'' zegt ze.    
Er zijn geen officiële cijfers over hoeveel hun leven hebben verloren. Maar de anekdotes geven een dramatisch beeld in de crisis waarmee Zimbabwe geconfronteerd wordt met de gezondheidszorg.
Een zwangere jonge vrouw, besmet met malaria, vertelde dat ze haar baby niet meer kon voelen bewegen. Ze stond voor een dichte deur van een ziekenpost in haar dorp. Nu beproefde ze haar geluk in de hulppost van Drive Against Malaria. Haar enige hoop voor haar en haar baby.
Duizenden kinderen in Zimbabwe zijn in levensgevaar. De steun die Drive Against Malaria geeft aan de bevolking heeft een enorme impact. Met jouw support kunnen we hun leven veranderen.
Steun mee !