Nieuws

ExxonMobil schenkt €24.000 aan Missies van DAM !

20-10-19

BENELUX │ Drive Against Malaria ontvangt fantastische donatie van €24.000 van ExxonMobil Benelux voor malariabestrijding.

Deze schenking helpt onze malaria missies verder op weg ! Drive Against Malaria is enorm blij met de fantastische gift, omdat met deze steun zo ontzettend veel levens worden gered. Hiermee kunnen de meest geïsoleerde en armste mensen worden voorzien van levensreddende medicijnen, in vaak onherbergzame gebieden, waar geen andere organisatie actief is. Voor duizenden Afrikaanse gezinnen is dat een levensvoorwaarde, letterlijk het verschil tussen leven en dood.
DAM kan inmiddels al twaalf jaar rekenen op de ondersteuning van ExxonMobil Benelux.

De impact van deze steun is de afgelopen jaren indrukwekkend!
Malaria heerst namelijk vooral in geïsoleerde gebieden, met een gebrekkige infrastructuur waar mensen wonen met nauwelijks financiële middelen. Gezinnen waar iemand is besmet met malaria hebben de juiste medicijnen nodig om volledig te kunnen genezen. Als die er niet zijn wordt gewacht tot het te laat is, of probeert men huismiddeltjes die niet werken. Zonder kostenloze medicijnen zal de aanwezigheid van malaria het hele jaar door stijgen voor mensen die in afgelegen en moeilijk bereikbare gebieden wonen.

Het gratis verstrekken van de juiste medicijnen in combinatie met de juiste behandeling is zeer doeltreffend. Maar dat is alleen mogelijk door de donaties van de loyale partners van DAM. Daarmee kan DAM de geneesmiddelen gratis blijven verstrekken, en dat betekent dat ook bij de armste bewoners de besmettingen afnemen, maar bovendien ook dat malaria zich niet verder uibreidt.

Dat betekent dat de gezondheid van hele populaties de goed kant op gaat. Zèlfs tijdens het regenseizoen, dat doorgaans zorgt voor veel nieuwe infecties. Het verstrekken van gratis geneesmiddelen houdt zo de gezondheidstoestand op een hoopgevend niveau, en dat is buitengewoon positief, een enorme opwaartse trend. Door de verbeterde gezondheid leidt dit eveneens tot een enorme groei in de welvaart en de kwaliteit van leven.

DAM is ExxonMobil dan ook heel dankbaar, want dankzij de donatie kunnen we deze trend verder op weg helpen naar de dorpen en haar bewoners die onze hulp nodig hebben !  «