Nieuws

GETROFFEN door zware OVERSTROMING

24-08-20

WEST KAMEROEN │ Grote delen van West Kameroen zijn getroffen door dramatisch zware overstromingen. Huizen staan volledig blank als gevolg van de zware regenval van de laatste maanden. Volledige dorpen staan onder water. Duizenden mensen raakten hun huis kwijt en zijn op de vlucht voor het water.

De overstromingen zijn een gevolg van de zware regenval van de voorbije maanden. Deze regens hebben een zeer felle intensiteit. Vooral in Isobe - aan de westkust - zijn de mensen op de vlucht voor het water. Velen raakten hun huis kwijt. BEWONERS SMEKEN OM HULP ! De huizen bezwijken nu onder het water en modder. Hele dorpen zijn overspoeld. De mensen leven nu in schuilplaatsen die ze zelf gebouwd hebben van oude lappen, plastic zakken, karton en stokken. Deze schuilplaatsen bieden echter nauwelijks bescherming tegen het water. Er is ook een groot tekort aan voedsel en mensen lopen kans om ondervoed te raken. Ze smeken Drive Against Malaria - de enige hulporganisatie in het gebied - om hulp. Mensen hebben van alles nodig, zoals onderdak en acute medische hulp.
Het einde van deze overstromingen is nog lang niet in zicht. Er is opnieuw zware regenval voorspeld. De voorspelde regen die zou vallen in het gebied ligt hoger dan de gemiddelde regenval in de hele maand augustus.
Wij vragen uw steun voor de watersnood slachtoffers. Bij voorbaat hartelijk dank !