Nieuws

Robertson Ontvangt Ere-plaquette RBM WHO

25-05-19

AFRIKA │David Robertson ontvangt een eervolle plaquette van RBM (Roll Back Malaria) Partnership, malaria departement van de Wereldgezondheidsorganisatie. Robertson heeft in 1988 het initiatief genomen Afrikaanse gemeenschappen te helpen in de strijd tegen 's werelds meest gevreesde ziekte voor jonge kinderen.

''David Robertson helpt anderen vrijwillig en helpt de levens te sparen van duizenden mensen in Afrika die lijden aan malaria,'' zegt de woordvoerder van RBM (Roll Back Malaria). ''Het is heel duidelijk dat hij een belangrijke persoon is die de strijd tegen malaria aangaat. Deze eer maakt ook duidelijk hoeveel mensen hebben geprofiteerd van zijn werk. David heeft in 1988 het initiatief genomen op te staan om Afrikaanse gemeenschappen te helpen. Hij heeft de behoefte geïdentificeerd en de wereldwijde malaria-campagne van de grond af opgestart. Deze eer maakt duidelijk dat David Robertson de drijvende kracht is achter de strijd tegen malaria.''
David Robertson heeft de V.N., de WHO en wereldleiders aangespoord malariabestrijding kracht bij te zetten. Hij heeft met zijn campagne en missies in Afrika ruim 5.000.000 mensen bereikt.