BEROEMDHEDEN helpen mee !

Van Angelina Jolie tot Bono, van David Beckham tot Andy Murray; er zijn steeds meer beroemdheden die graag het goede doel steunen en hun gewicht achter malaria zetten. Het zijn allemaal sterren die vele levens van vandaag enorm beïnvloed hebben en zich nog steeds inzetten om van de wereld een betere en menselijke plek te maken. De beroemdheden zijn persoonlijk betrokken bij oorzaken waar ze om geven, zoals deze gevreesde ziekte. En we zien het steeds vaker; eens een ambassadeur, altijd een ambassadeur.

Naast het vermogen om de boodschap te versterken in films, via TV-programma's, radio of documentaires, heeft hun eigen social-media netwerk ook een diepe verandering tot stand gebracht door de aandacht te vestigen op deze belangrijke zaak. Zij ondersteunen malaria door hun roem, door te praten over de schokkende gevolgen van malaria en de campagnes die zij steunen. Celebrities zijn er met recht trots op dat zij de wereld kunnen bereiken en de mensen op de hoogte kunnen stellen van het verschil dat de akties kunnen maken en wat men kan doen om malaria uit de wereld te helpen. Gelukkig houdt het aantal mensen die malaria steunen niet op bij onze beroemdheden !

David Beckham - De Britse voetballegende David Beckham gebruikt zijn sterrenkracht in de strijd tegen malaria. ''Malaria moet sterven - zodat miljoenen kunnen leven''. De voormalig Britse voetballer staat in de 2018 campagne in een glazen kooi, omgeven door muggen als onderdeel van een korte film. ''In veel delen van de wereld is een muggenbeet angstaanjagend en dodelijk,'' zei Beckham in een verklaring. Per jaar sterven 445.000 mensen aan de ziekte volgens de World Health Organization. ''Dit is volstrekt onaanvaardbaar'', zegt Beckham.

Cheryl Cole - Slechts een jaar na het filmen van haar aktie om malaria te overwinnen werd zijzelf besmet. De ziekte gaf Cheryl Cole nog slechts 24 uur te leven. Zij maakte herhaaldelijk indrukwekkende nieuwe oproepen om samen in de strijd te gaan tegen de ziekte en te overwinnen. ''Ik heb het op het randje overleefd. Het was het engste dat je je ooit kunt voorstellen. De pijn die ik voelde en doormaakte, het is waar zoveel mensen doorheen gaan, allemaal omdat ze geen muskietennet hebben dat hun leven zou kunnen redden. Omdat ik het heb meegemaakt, ligt het heel dicht bij mijn hart en ik wil dat mensen weten hoe gemakkelijk het is om te helpen,'' zegt Cole.

Andy Murray - ''We kunnen de generatie zijn om duizenden malariadoden te stoppen.'' Andy Murray spreekt over de 'winnable battle' tegen malaria, een van 's werelds oudste en meest dodelijke ziekten. ''Ik steun de malariacampagne nu bijna 10 jaar. Het is een inspirerende strijd die in het begin mijn aandacht trok, omdat we de kracht hebben om malaria te overwinnen. Dit is een strijdbare strijd. Ik ben geschokt door de schaal, maar ben onder de indruk van de ambitie en de doelbewuste focus om de generatie te zijn om te voorkomen dat kinderen sterven aan malaria. Ik heb de malariastrijd behoorlijk gevolgd en ben er trots op betrokken te zijn.''