We behalen mooie successen

DAM helpt vooral de mensen in afgelegen en geïsoleerde gebieden, arrangeren transportvliegtuigen, containers en hulpkonvooien, verzorgen jaarlijks minimaal 20.000 netten, 178.000 levensreddende behandelingen en ontfermen ons over meer dan 150.000 mensen. We zetten ook speciale campagnes op na een malaria uitbraak. Zoals de missie in Angola met 270.000 netten, in Kameroen met 500.000 netten en in Congo DRC met 760.000 netten.  Dankzij uw steun behalen we deze levensbelangrijke successen! We zien grote vooruitgang in de gezondheidssituatie maar ook de positieve impact op de economische groei in de dorpen. Ten tijde van onze oprichting in 1988, stierf elke 20 seconden een kindje. Vandaag is het sterftecijfer gedaald naar elke 2 minuten. Dit is een 'Message Of Hope' voor vele dorpen in Afrikaanse landen.

We mogen best trots zijn op wat we samen met de lokale mensen hebben bereikt! Voor de bewoners van onze missiedorpen, die voorheen in diepe armoede leefden is de hulpverlening de motor geweest die de inwoners uiteindelijk gezondheid en economische vooruitgang heeft gebracht. In Kameroen, de Centraal Afrikaanse Republiek, Angola, Zambia, Zimbabwe en Namibië hebben we samen met de lokale bevolking in de voorbije jaren heel wat gerealiseerd. Ouders zijn niet meer ziek en kunnen weer gaan werken, financieel gaat het stukken beter en hierdoor is er weer geld om de huizen op te knappen, complete families zijn weer gezond, de kinderen gaan naar school en de economie groeit.

Camp One - Kameroen

Camp One - Kameroen  Gedurende het verloop van onze missies gaan we zeker niet over een nacht ijs, maar gaan daarbij zorgvuldig te werk. Malaria is in Afrika veel meer dan uitsluitend een op zichzelfstaand gezondheidsprobleem. De ziekte heeft er impact op de economie en de hele samenleving. Malaria is een behandelbare ziekte, maar de medicijnen die de besmette mensen helpen om weer beter te worden, zijn voor de bevolking vaak te duur. En in de afgelopen dorpen zoals 'Camp One' , zelfs helemaal niet beschikbaar. Mensen getroffen door de gevreesde ziekte, lopen niet alleen persoonlijk gevaar, maar ook hun levenskracht en toekomst. Om echt succes te oogsten is het beteugelen van malaria broodnodig. Pas als de ziekte is overwonnen kan er ook vooruitgang worden geboekt op andere gebieden zoals economische groei en armoedebestrijding. In 'Camp One' hebben we ervoor gezorgd dat alle families onder een beschermend net slapen. We hebben een permanente lokale hulppost ingericht waar DAM lokale mensen heeft getraind om medische malaria consulten uit te voeren en het hulpcentrum is volledig uitgerust met diagnostiek, medische apparatuur en geneesmiddelen. In 'Camp One' hebben we samen met de lokale bevolking in de voorbije jaren bijzondere vooruitgang gerealiseerd. De bewoners zijn weer gezond, de kinderen gaan naar school en de economie bloeit. Dat is al een hele mooie stap vooruit. Daarom moeten we ons blijven concentreren op de bestrijding van de ziekte. ←