Hulp in afgelegen gebieden

Drive Against Malaria levert gratis levensreddende anti-malariamedicijnen en bednetten aan de allerarmste kinderen en gezinnen in Afrika. Jaarlijks treft malaria een miljoen kinderen en overlijden er nog steeds ruim 260.000 kinderen in Afrika onder de vijf jaar aan de ziekte.
BEKIJK HIER DE VIDEO

Medicijnen zijn in de geïsoleerde gebieden van Afrika vaak niet te krijgen en - als ze er wel zijn - onbetaalbaar voor de allerarmsten. Zoals Basita en Leon, ouders met twee kinderen met de meest agressieve vorm van malaria, Plasmodium Falciparum. De kinderen zouden sterven als ze niet tijdig de juiste medicijnen krijgen. Medicijnen zijn in uitzonderlijke gevallen wel beschikbaar, maar onbetaalbaar voor Basita en Leon en talloze andere arme gezinnen.   Lokale ziekenhuisjes rekenen € 15,24 per kind voor een behandeling. De allerarmsten van Afrika kunnen dat onmogelijk betalen.

Nepmedicijnen bedreigen Kinderlevens - Drive Against Malaria zorgt ervoor dat Basita en Leon, net als duizenden andere patiënten, gratis levensreddende medicijnen krijgen. Daarmee voorkomen we ook dat wanhopige ouders hun toevlucht nemen tot goedkope maar gevaarlijke nepmedicijnen.
Tienduizenden kinderen in Afrika sterven elk jaar door neppreparaten. Ook het eenjarige dochtertje van Ettah overleed bijna toen haar wanhopige moeder haar nepmedicijnen gaf.

Eerst liep Ettah urenlang naar een dorp met een nationaal hulpcentrum. De verpleegster schreef een malariabehandeling voor, maar Ettah had geen geld om de benodigde geneesmiddelen te kunnen kopen. ''Het was te duur in het hulpcentrum. Ik kon alleen op de markt medicijnen kopen, omdat die goedkoper zijn'', zegt ze. De nepmedicijnen maakten haar dochtertje binnen een paar dagen doodziek. Gelukkig kreeg ze dankzij Drive Against Malaria echte medicijnen, waardoor ze er weer snel bovenop kwam.

Hulpposten - Drive Against Malaria zet zich al ruim dertig jaar in voor de allerarmste kinderen en gezinnen. In ver afgelegen gebieden zetten we mobiele projecten op. Met onze teams verplaatsen we ons van dorp naar dorp waar we gratis geïmpregneerde bednetten en essentiële medicijnen verzorgen. Daarna zetten we samen met de lokale bevolking vaste hulpposten op, die permanent de benodigde medische ondersteuning kunnen bieden.

We zorgen ervoor dat altijd geneesmiddelen van hoge kwaliteit op voorraad zijn en dat de kosten geen belemmering vormen voor patiënten. Zo voorkomen we ook besmetting met malaria van vooral kinderen door geïnfecteerde patiënten. Met deze aanpak bereiken we duizenden van de allerarmste mensen en redden we talloze malariapatiënten - kinderen en volwassenen - het leven !  «