Vast Tussen twee Vuren !

BREAKING NEWS - CORONA - Heldendaad David Robertson - Ruim 2.000 Kilometer onderweg - Nu vast tussen twee vuren - De verregaande gevolgen en Ongeziene omstandigheden - AFRIKA OP SLOT ↓
De hele wereld voelt verregaande gevolgen van Corona. Dit zijn ongeziene omstandigheden. Ook Afrika gaat op Slot. Dit zijn beslissingen die 'uur-na-uur' worden genomen. Maar voor wie hulp verleent in de Afrikaanse afgelegen gebieden, zònder Internet-ontvangst of telefoon, ontvangt de laatste besluiten en actuele ontwikkelingen altijd met vertraging. En voor hulpverleners zoals David Robertson, kan het dan te laat zijn.

Het Corona virus loert naar Afrika en rukt sluipend de armste landen binnen, waar hulpverlening voor velen slechts een droom is. De noodkreet om te zorgen voor geneesmiddelen, PPE's en vooral ook informatie, heeft David Robertson ertoe gedreven zo snèl mogelijk vanuit Kameroen over land af te reizen naar de Centraal Afrikaanse Republiek, waar het aan alle middelen ontbreekt, om de láátst mogelijke levensreddende hulp af te leveren bij de missieposten.

Robertson zorgt voor PPE's in Afrika op gevaar van eigen leven  (Update - 20 Maart 2020 ) Wereldwijd treffen landen maatregelen om het coronavirus in te dammen om de pandemie een halt toe te roepen. Het virus verspreidt zich over de hele wereld en heeft een enorme impact en verregaande gevolgen. Ook voor de malaria-hulpverlening in Afrika. David Robertson heeft een onbegrensde heldendaad verricht door dwars door gevaarlijke gebieden te rijden om het nijpend tekort aan middelen - zoals Corona beschermende PPE's - met zijn Land Rover naar Centraal Afrika in te voeren. Op gevaar van eigen leven !

De noodkreet om PPE's en medicatie heeft David ertoe gebracht bliksemsnel af te reizen naar de Centraal Afrikaanse Republiek. Na de slopende rit van duizenden Kilometers nadert David Robertson de afgelegen dorpen en missieposten waar tientallen patienten wachten op bijstand, informatie over het virus, malaria medicatie en bescherming. David ontmoet moeders van zieke kinderen die volledig in paniek zijn. Zij horen verlammende geruchten, maar krijgen nauwelijks informatie. Ook zij staan tussen twee vuren. Corona valt van achter aan en malaria staat voor hen. Dit jaar alleen al, zijn in dit deel van Centraal Afrika ruim 6.300 kinderen overleden als gevolg van malaria. En daar komt nu ook de dreiging van Corona bij.

David is in noodsituaties grenzeloos gedreven om te doen wat hij moet doen. Na de aanval van Corona en de bijkomende dreiging van complete 'shutdowns' waardoor transport onmogelijk zou worden, kreeg David slechts twee uur de tijd om de Centraal Afrikaanse grens te verlaten. Na ruim 2.000 Kilometer rijden over nauwelijks berijdbare wegen, keert David terug naar de DAM-basis in Zuid West Kameroen. Echter: de gehele regio is aangetast door onrust, geweld, verbrandingen en kidnappingen. - Hulpverleners die in Kameroen verblijven, moeten binnen enkele dagen het land verlaten vanwege maatregelen tegen het Coronavirus. Er werd geen datum, noch een tijdstip gegeven, wanneer dit zal worden ingevoerd. De Belgische Luchtvaartmaatschappij 'Brussels Airlines' heeft binnen enkele uren gezorgd voor twee laatste repatriërings vluchten. Echter vlàk voor deze noodvlucht heeft de Kameroeneze overheid, zònder enige aankondiging vooraf, het luchtruim afgesloten. Alle grenzen en de twee luchthavens zijn gesloten. Geen enkele reiziger kan het land verlaten. Ook Kameroen is nu volledig in 'Lockdown'.
David Robertson zit vast tussen twee vuren. Het is onzeker wanneer hij kan terugkeren.

Drive Against Malaria, werkzaam in centraal- , west-en zuidelijk Afrika, is sinds 27 December 2019 betrokken door de WHO en de U.N. bij het opzetten van richtlijnen. DAM heeft 37 ziekenhuizen bezocht, overleg gepleegd over de behandelingsprocedure en elke post voorzien van de door de WHO samengestelde richtlijnen.
Het COVID-19 Behandelings Protocol is door ons geplaatst. DOWNLOAD HIER.