Families krijgen hulp

Zuidwest Kameroen - Malaria is in veel dorpen nog steeds een terugkerende nachtmerrie voor de bevolking. Bij elke nieuwe epidemie vallen er doden, vooral onder de kinderen. Vaders en moeders blijven achter met onuitwisbaar verdriet om het verlies.

Malaria, die veroorzaakt wordt door een parasiet, kan ontaarden in een ernstige vorm. Die kan dodelijk zijn als ze niet behandeld wordt. Dankzij sneltests is een nauwkeurige en snelle diagnose mogelijk waardoor duizenden kinderlevens gespaard blijven.

Zuidwest Regio - Kinderen helpen; zo snel mogelijk ! » Drive Against Malaria is de enige hulporganisatie ter plaatse tijdens de crisis in Zuidwest Kameroen. Duizenden kinderen zijn in levensgevaar als er niet snel drastische maatregelen worden genomen. Reguliere geneesmiddelen slinken zienderogen. Families worden getroffen door de gevolgen van conflicten en stijgende malaria. Met dit scenario zijn de jongste kinderen ten dode opgeschreven. DAM stuurt de noodhulp uit voor de kinderen in het crisisgebied van Kameroen met geneesmiddelen en muskietendodende bednetten om hulpposten te blijven bevoorraden voor 3.775 mensen. De kwetsbare kinderen in dit deel van het land krijgen momenteel te maken met een dubbele catastrofe; de recente uitbraak en de bestaande conflicten. Dit is een dubbele ramp voor kinderen in Kameroen. DAM heeft extra teams samengesteld die zieke kinderen behandelen, vitale medicijnen bezorgen en netten uitdelen. Hierdoor zullen de overlevingskansen van de families vergroten.

Zuidwest Regio - Malaria bedreigt duizenden baby's. » In 2017 en 2018 wordt Kameroen vercheurd door conflict. Voor duizenden gezinnen is er geen hulp meer. Duizenden baby's worden bovendien bedreigd door malaria. Hun leven is in gevaar en zonder dringende behandeling zullen baby's hun 5e verjaardag nooit halen. Zodra politieke onrust de kop opsteekt dan zijn de malaria rampen nauwelijks te overzien. Medicijnen en bescherming kunnen de gebieden niet bereiken, waardoor nieuwe besmettingen oplaaien. Momenteel is Drive Against Malaria de enige hulporganisatie in dit gebied. DAM behandelde onlangs ruim 3.500 kinderen, midden in de chaos en ontreddering. We steunen getroffen families met levensreddende behandelingen voor hun baby's en zorgen voor muskietendodende bednetten. Door een netwerk van lokale mensen is Drive Against Malaria in staat zo snel mogelijk de beste ondersteuning te geven aan getroffen gezinnen en hun kinderen.

Limbe - De directie van het 'Mile One' hospitaal roept onze steun in. Op de kinderafdeling rennen verpleegkundigen van bed naar bed, controleren of de allerkleinsten nog goed ademhalen en dienen medicijnen via een infuus wanneer de kinderen te zwak zijn om te slikken. Limbe, een plaats met ruim 85.000 inwoners moeten het veelal zonder netten stellen. Dit heeft dramatische gevolgen. Moeders brengen hun kinderen met ernstige malaria met spoed naar het hospitaal maar ook hier komt het ziekenhuis netten tekort. Nu staat DAM in de strijd tegen malaria solidair met Limbe en pleit ervoor ook hier de ziekte te overwinnen. Om kindersterfte tegen te gaan heeft DAM netten beschilkbaar gesteld. Maar meer steun is nodig. Hulp maakt een groot verschil voor kinderen die zijn getroffen.

Meveo Me Mbenge - Malaria slaat hier in als een bom. We beseffen hoe hopeloos het er zonder hulp voor de mensen uitziet. Er is geen gezondheidssysteem die zieke kinderen kan beschermen en behandelen. DAM helpt de bewoners met essentiële benodigdheden. Onze teams zorgen voor behandeling en bescherming voor alle families. Ook hier is de dankbaarheid enorm.

Mbembis - We ontvangen frequent verontrustende signalen uit afgelegen dorpen over malaria uitbraken. Wanneer eenderde van een bevolkingsgroep besmet blijkt te zijn dan moet er snel gehandeld worden, zoals in Mbembis. Duizenden bewoners komen op de hulppost af, want hulp is er eerder nooit gekomen. Ruim 60% van de kinderen die door onze teams worden getest, blijken besmet met de dodelijke vorm van malaria. In deze situatie betekent het voor onze teams dat er onder hoogspanning resultaten geleverd moeten worden. Het is onvoorstelbaar dat het de levens van tientallen kinderen zal kosten zonder hulp. Er niet zijn, is voor ons geen optie. Ruim 9.100 opgeluchte bewoners kunnen op ons rekenen.