De impact van jouw steun

Jouw gift heeft een enorm grote impact in het leven van kinderen in Afrika. Elke steun zorgt voor levensreddende malaria behandelingen en de bescherming van verzwakte kinderen. We zorgen voor muskietennetten, medicatie, educatie en training voor de lokale bevolking.

Jouw bijdrage maakt een groot verschil in het leven van vele gezinnen in nood.

Wat doet Drive Against Malaria met jouw donatie?
Hier volgen een paar voorbeelden waaruit onze hulpverlening bestaat:

  • Drive Against Malaria zorgt voor Long Lasting Insecticidal Nets (LLIN's). Een net kost 4 tot 8 euro per stuk (afhankelijk van afmetingen en merk). De impregnatie is effectief voor de duur van minimaal vier jaar. De netten bevatten het WHOPES certificaat van de World Health Organization.
  • Malariamedicatie, Artemisine Combinatie Therapie (ACT), kost € 1,50 per kuur (afhankelijk van het gewicht van de patiënt).
  • Met € 700,- zijn honderd families beschermd tegen malaria voor een periode van vier jaar. Een LLIN is de meest effectieve manier om kinderen te beschermen.
  • Met € 5.000,- kunnen wij complete malaria-kits aanschaffen. Hiermee kunnen driehonderd zieke kinderen worden behandeld en beschermd.
    De malaria-kits bevatten de belangrijkste hulpmiddelen om malaria te bestrijden. Zoals geïmpregneerde muskietennetten, Artemisine Combinatie Therapie, extra vitaminen en Rapid Diagnostic Tests.