Nieuws

AFRICA DAY - Werelddag van een Continent

25-05-2022

AFRIKA DAG -  25 MEI 2022  - Terwijl de wereld deze dag herdenkt, zullen de mensen in de schijnwerpers staan ​​die grote prestaties hebben geleverd op het Afrikaanse continent. En zeker ook over de uitdagingen die zij nog moeten doorstaan. Op 25 mei 1963 werd de Afrikaanse Unie opgericht en daarmee ‘Africa Day’.

Op ‘AFRICA DAY’ staat dit jaar de bescherming van Afrikaanse bossen hoog op de agenda. Er wordt een vergrootglas gelegd op de link tussen internationaal bosbeleid en de ontbossing van grote gebieden in Afrika.

Aandacht voor het belang van de bestrijding van malaria is belangrijk. Afrika wordt geconfronteerd met grote malaria-uitdagingen over het hele continent. Deze worden versterkt door wereldwijde crises, waaronder COVID-19 en klimaatverandering. En ze houden verband met aanhoudende problemen veroorzaakt door extreme ontbossing, die allemaal sterke lokale gevolgen hebben.

Versterkte maatregelen om de veerkracht te verhogen, zullen de gevolgen van veel van deze uitdagingen helpen overwinnen. En het zal een sterke basis leggen om alle gemeenschappen en inheemse stammen te versterken. Het is aan ons om de politieke wil te gebruiken om deze doelen te bereiken. Afrika heeft zoveel potentieel.

Het heeft zowel de menselijke als de technische middelen om een ​​betere toekomst voor al haar inwoners veilig te stellen. Afrikaanse vrouwen zijn een integraal onderdeel van de oplossing, vooral omdat glazen plafonds worden verbrijzeld en genderbarrières worden doorbroken. Laten we op deze ‘Afrika Dag’ ons engagement hernieuwen om partnerschappen te versterken in het streven naar vrede en duurzame vooruitgang voor heel Afrika.