HULP VOOR VLUCHTELINGENKINDEREN IN BATOURI

(KAMEROEN: Vluchtelingenkamp Batouri) →  DAM geeft dringend noodzakelijke hulp voor de vluchtelingenkinderen afkomstig uit de Centraal Afrikaanse Republiek (CAR) omdat malaria en dysenterie levens eist.  

De omstandigheden hier - en op 300 vergelijkbare locaties langs de oostgrens van Kameroen - glijden in een steeds dieper dal. Onvoldoende hulp heeft 30 tot 40 procent van de vluchtelingen ernstig ziek gemaakt. De meesten van hen zijn kinderen. Stijgende malaria infecties is de grootste doodsoorzaak.

Vluchtelingen zijn alles kwijt

DAM heeft tijdelijke consultatie- en behandelingspunten opgezet om het groeiend aantal zieke kinderen te behandelen. Meer dan 215.000 mensen zijn over de grens naar Kameroen gevlucht. Met nog eens duizenden die nu nog elke maand binnenkomen. De meeste vluchtelingen zijn alles kwijt, hebben hun dierbaren en alle bezittingen verloren. Ze zijn verzwakt door een tekort aan eten en gezondheidszorg. Zij zijn te voet Kameroen ingetrokken. 

Levensreddende medicijnen voor 4.500 mensen

Drive Against Malaria steunt met 4.500 levensreddende medicijnen. Deze zijn begin dit jaar gearriveerd om de ergste infecties te behandelen. Daarnaast brachten we ruim 600 muskietendodende bednetten naar de getroffen kinderen van het vluchte- lingenkamp. De mensen zijn diep dankbaar voor de malariabehande- lingspunten die zijn opgezet. Met de hulp van ruim 25 helpers informeert DAM de moeders over het belang van de volledige inname van de malariakuur en hoe zij besmetting van hun kinderen kunnen voorkomen.