DE HIMBA

Steun is een Zeldzaamheid in hun Wereld

We waken behoedzaam over de Himba volken in Afrika op alle fronten. De unieke stam waar het traditionele leven generaties lang onaangeroerd is gebleven ondanks de beproevingen van ziekten, oorlogen en droogtes.

In een gebied, waar goede gezondheidszorg, gezondheidswerkers en essentiële medicijnen schaars zijn, hebben zieke kinderen vaak geen toegang tot de levensreddende behandeling die ze nodig hebben. En door ondervoeding is het immuunsysteem van kinderen niet goed in staat de bedreigende gevolgen van malaria aan te pakken.

Unieke Erfgenamen van Eeuwenoude Wijsheid
Ook de Himba zijn kwetsbaar. De stam van semi-nomadische herders, bevolken de afgelegen gebieden in de meedogenloze Muchimbas regio in de Cunene, in het grensgebied van Zuid Angola. De unieke Himba volkeren zijn een van onze meest unieke tijdgenoten. Inheemse volkeren hebben het milieu gevormd en helpen de wereld een betere plek te maken.

Dankbaarheid in Ontmoetingen
In talloze plaatsen en momenten geven zij ons hun diepe dankbaarheid voor onze steun met PermaNetten en medicijnen. De hulp die een zeldzaamheid is in hun wereld. Als enige helpers beseffen we hoeveel het voor hen betekent, wat ons de kracht geeft om meer te doen voor de mensen die vechten voor hun eigen land en tradities. Zij worstelen om te overleven.

Energie Putten uit Overwinningen
Elke ontmoeting en elke hulp aan de Himba op onze missie-reizen door Zuid Angola bloeit op tot een overwinning. Elke bescherming tegen malaria en elk net word in grote dankbaarheid ontvangen en gebruikt. Deze gouden momenten geven ons extra energie die we hard nodig hebben in dit moeilijk toegankelijke gebied. We slagen er in om hun wereld positief te beïnvloeden.

Bescherming in Afgelegen Oorden
Met toewijding beschermen we de unieke stammen op alle fronten, zelfs in afgelegen uithoeken waar we muskietennetten toegankelijk maken voor de Himba. We bereiken nu ruim duizenden Himba, reizend over honderden kilometers. En dat is een complexe taak door hun nomadische levensstijl.

Lees het indrukkende VERSLAG van Het Himba Project 2024
Het uitdagende project verloopt zonder problemen. Maar ondanks elke beproeving en triomf blijft DAM standvastig in haar missie. Met de steun van sponsors als Land Rover Nederland en BENELUX, blijft DAM vechten tegen de dodelijkste ziekten, gedreven door een gevoel van doelgerichtheid.