MEEST AFGELEGEN NEDERZETTINGEN

We voeren missies uit in de meest afgelegen gemeenschappen van Centraal-Afrika. Er is geen elektriciteit, schoon drinkwater, mobiele telefoonverbinding of internet. De bewoners houden zich staande in de pure wildernis. Vele stammen leven honderden jaren in volledige afzondering.
Maar het leven op deze plaatsen is niet gemakkelijk. Omdat het helaas niet vrij is van malaria die de gezondheid van de kinderen in deze nederzettingen schaadt.
Wij zorgen voor de medicijnen die de kinderen van de nederzettingen hard nodig hebben om te overleven. Het is altijd een enorme uitdaging om de mensen te bereiken.

DE PROJECTEN

BODINGUÉ SETTLEMENT

Supported since: 2022
Nederzetting: Bodingué aan de Bodingué rivier ten oosten van de Dzanga. Een onbekende Bayaka Stam.

“We rijden dwars door de diepe jungle. Opeens staat er een moeder midden op de weg. Ze zwaait heftig en is duidelijk in paniek. Al snel begrijpen we de alarmerende boodschap; de kinderen hebben malaria, maar medicijnen zijn er niet. In Bangui was ons verteld dat hier geen malaria zou zijn. We zijn getuige van het tegenovergestelde. Nu redden we hier de levens van honderden kinderen op een van de moeilijkst bereikbare plaatsen in het meest verwoeste land van Centraal-Afrika.
Project Bodingue Settlement bekijken

SAMEN BOUWEN WE EEN GEZONDHEIDSCENTRUM IN HET MIDDEN VAN DE JUNGLE

Supported since: 2009
Nederzetting: In het hart van de jungle van de Dzanga Sangha 

Drive Against Malaria ondersteunt al tientallen jaren urgente gezondheidscrises in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR). En elke keer gaan we een stapje verder en tientallen kilometers dieper de jungle in. In het zuidwesten van het land is malaria elke dag een strijd om te overleven. De medicijnen die we rechtstreeks aan de mensen leveren zijn effectief en doeltreffend om alle mensen weer gezond te maken. We hebben negen gezondheidscentra opgezet in het hart van de jungle en werken er nu aan om dit aantal uit te breiden om nog meer mensen in dit extreem afgelegen gebied te kunnen helpen. Elk jaar zal Drive Against Malaria 1.000 tot 2.000 kinderen behandelen op de hulppost.

MEER WETEN:
►De grote uitdaging in het begin van de bouw
►Het Hulpcentrum is klaar !
►Progress Report