MEEST AFGELEGEN NEDERZETTINGEN

We voeren missies uit in de meest afgelegen gemeenschappen van Centraal-Afrika. Er is geen elektriciteit, schoon drinkwater, gsm-aansluiting of internet. Ze houden zich staande in de pure wildernis. Veel stammen leven honderden jaren in volledig isolement.
Maar het leven op deze plaatsen is niet gemakkelijk. Omdat het helaas niet vrij is van malaria die de gezondheid van de kinderen in deze nederzettingen vernietigt.
Wij zorgen voor de medicijnen die de kinderen van de nederzettingen hard nodig hebben om te overleven. Het is altijd een enorme uitdaging om de mensen te bereiken.

DE PROJECTEN

BODINGUÉ SETTLEMENT

Supported since: 2022
Nederzetting: Bodingué aan de Bodingué rivier ten oosten van de Dzanga. Een onbekende Bayaka Stam.

“We rijden dwars door de diepe jungle. Opeens staat er een moeder midden op de weg. Ze zwaait heftig en is duidelijk in paniek. Al snel begrijpen we de alarmerende boodschap; de kinderen hebben malaria, maar medicijnen zijn er niet. In Bangui was ons verteld dat hier geen malaria zou zijn. We zijn getuige van het tegenovergestelde. Nu redden we hier de levens van honderden kinderen op een van de moeilijkst bereikbare plaatsen in het meest verwoeste land van Centraal-Afrika.
Project Bodingue Settlement bekijken