BIJZONDERE ACTIES VOOR DAM

Bijzondere Acties organiseren èn je inzetten voor het goede doel geeft energie, voldoening en onvergetelijke steun aan duizenden gezinnen. Tal van bedrijven, ondernemers, scholen en iedereen die de hulpverlening van Drive Against Malaria een warm hart toedraagt hebben zich de afgelopen jaren vol passie en enthousiasme ingezet . DAM is geweldig blij met deze steun ! Meer dan 500 speciale, enthousiaste en spontane acties zijn door de jaren heen ondernomen die indrukwekkende donaties mogelijk maakten voor de hulpmissies in Afrika, waardoor we ernstig zieke kinderen kunnen helpen.

Wil je graag een actie opzetten voor Stichting Drive Against Malaria om kinderen in Afrika te steunen? Ben je op zoek naar inspiratie of heb je een creatief idee? Aarzel dan zeker niet om jouw idee om te zetten in een bijzondere actie. Wij willen je er graag bij helpen! Stuur je vraag in via ons Contactformulier. Je zou wel eens verrast kunnen worden door de opbrengst !

EXPEDITIE NOORDKAAP MET EEN MISSIE  | Twee avonturiers gaan met de Expeditie boordevol uitdagingen naar de Noordkaap om donaties in te zamelen voor Drive Against Malaria. Een geweldig initiatief ! En dat doen de twee broers Evert en Egbert Thomas vol passie en enthousiasme. In Januari 2022 doen zij mee aan Expeditie Noordkaap in de speciaal aangepaste Range Rover Sport. Samen zijn zij vertrokken met 21 teams. Daar gaan zij de 8000 kilometer lange uitdaging aan. We weten dat dit niet gemakkelijk is maar dat maakt elke uitdaging zo spannend. Ons verbonden doel is om de wereld te laten zien dat we nog steeds geweldige dingen kunnen bereiken. Egbert en Evert zijn vastbesloten om samen met 21 teams de Noorkaap te bereiken en dat is wat zij hebben gedaan. En dat Drive Against Malaria hier ook bij betrokken is, dat is ongelooflijk.
Lees ook: EXPEDITIE MET EEN MISSIE

UNIEKE LANDY ART PRINT ten gunste van Drive Against Malaria. De legendarische Land Rover Defender bijt het spits af voor een nieuwe serie 'IconiCars', met hoogwaardige gelimiteerde ArtPrints voor Drive Against Malaria. Land Rover en JoinTheTalent geven hiermee op creatieve wijze kleur aan tien jaar ondersteuning van DAM's werk in Afrika. Dat gebeurt met de verkoop van 'Landy'-artprints. Van elk verkochte ArtPrint gaat vijf euro naar Drive Against Malaria. Dit betekent dat wij met elke print zes kinderlevens kunnen redden! De lancering van de serie IconiCars valt samen met het zeventigjarig bestaan van Land Rover, het 30 jarig bestaan van Drive Against Malaria - 's werelds éérste malariacampagne -  en de 10 jaar toegewijde steun van Land Rover aan DAM. De tijdloze en vooral unieke prints op hoogwaardig papier zijn genummerd en voorzien van een certificaat, leverbaar via de website van JoinTheTalent en Etsy.com.  Jouw unieke exemplaar kun je HIER bestellen. 

CLASSIC CAR RALLY CLUBS steunen hulpprojecten » "Rally rijden met je klassieke auto, waarbij goed navigeren en het opdoen van leuke nieuwe contacten belangrijker zijn dan snelheid. En als je daarmee tegelijkertijd een goed doel steunt, dan is de actie helemaal geslaagd" beamen organisatoren. Elk jaar worden er in heel Europa rally's gereden door nationale en internationale Classic Car Clubs ten bate van het werk van Drive Against Malaria. Het zijn voornamelijk rally's met klassieke en bijzondere wagens zoals Jaguar-D-Type, Ferrari, Aston Martin, Porsche, Bugatti, Rolls Royce, Mercedes en vele bijzondere merken. Gepassioneerde deelnemers zamelen fondsen in voor kinderen die getroffen zijn door malaria. Wij sparen met deze steun duizenden levens van ernstig zieke kinderen. Het is fantastisch dat het enthousiasme voor klassieke- en bijzondere auto's wordt ingezet ten goede van een belangrijke levenszaak!

VIDEO

MARATHON tegen Malaria »  Tientallen mensen van ExxonMobil lopen de “Antwerp 10 Miles & Marathon” in Antwerpen en zetten zo niet alleen sportief hun beste beentje voor, maar tonen ook hun groot hart. Zij steken malariapatiëntjes in Afrika een hart onder de riem en steunen tegelijkertijd onze strijd tegen malaria. Zo lopen zij, samen met duizenden zielsgenoten ten voordele van de strijd tegen malaria. Tijdens dit sportieve evenement wil ExxonMobil onze hulporganisatie geldelijk steunen, om mensen te helpen in Afrika die met malaria geconfronteerd worden. De vorige edities van dit evenement brachten samen ruim 300.000 Euro op!

ACTIE KLEDING INZAMELING zorgt voor medicijnen » Het inzamelen van kleding en textiel is een prachtige manier om geld in te zamelen waardoor kinderen kunnen genezen van Malaria. Stichting Drive Against Malaria is het hoofddoel van deze prachtige actie. Onze hulporganisatie biedt hulp aan de armste gezinnen in Afrika die geconfronteerd worden met het ergste dat je als ouder kan overkomen, namelijk dat je kind malaria heeft. De ziekte is dodelijk wanneer behandeling uitblijft. De opbrengst van de containers, die geplaatst zijn op 25 plaatsen verspreid door heel Nederland, komt volledig ten goede aan de hulpverlening van DAM in de meest afgelegen gebieden in Afrika.

BOEKEN ACTIE en meteen DAM steunen » YouBeDo.com is een online webwinkel met een nobel doel. Boekenlezers kunnen kiezen uit ruim 4.000.000 titels voor dezelfde prijs als bij andere boeken aanbieders en YouBeDo zorgt ervoor dat ons werk in Afrika wordt gesteund. Het kost de lezer dus niets extra! Via de webwinkel kun je een speciaal project steunen: “Help 3.000 kinderen te genezen van Malaria”. Zo zorgen boekenlezers samen voor een betere en solidaire wereld en kan het verlies van vele kinderlevens worden voorkomen. Op deze manier heeft Drive Against Malaria ruim 9.000 levens kunnen redden.

LAPTOP Actie in Engeland » We like to thank our British partners for the generous Laptop donations! They are gratefully received and used for our ongoing health missions in Cameroon and education programs in central- and southern Africa. We implement the hardware for the medication and patient information project in Drive Against Malaria health clinics. We also provide laptops for schools in all key areas, relating to high malaria risk. We train teachers how to use the computers in combination with presentations for their classes. We aim to give children the opportunity to gain a better malaria understanding with the help of the computers. Secondary schools in Cameroon has been provided. More than 137 schools have computer-units set up through this special education scheme. The laptops are donated free to the schools. The people of Cameroon are very happy with your support. Thank you!

COLLECTEBUS Actie op de toonbank doet wonderen. Wie bij het Belgische bedrijf Quick Copy binnenloopt ontgaat de mooie actie om Afrikaanse kinderen te helpen zeker niet! Dit is een super mooie actie van Quick Copy. Drive Against Malaria-teams werken in geïsoleerde gebieden om een maximaal aantal kinderen te genezen van de gevreesde ziekte. De opbrengst levert een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van vele centraal Afrikaanse kinderen. Dankzij de vrijgevigheid van Quick Copy klanten kunnen wij jaarlijks ruim 250 zieke kinderen behandelen met levenssparende medicijnen. Zo brengen we samen de dag, dat geen enkel kind meer hoeft te sterven aan malaria, steeds dichterbij!