Chirurgische ingrepen voor kinderen

BANGUI  » Driving Doctors - onderdeel van Drive Against Malaria - zorgt in de Centraal Afrikaanse Republiek voor chirurgische ingrepen voor kinderen, in samenwerking met DAM's partner Prof. Onimus. We voeren operaties voor het corrigeren van vervormde ledematen die zijn veroorzaakt door inadequate malaria behandeling. 86% van botvergroeiingen als gevolg van incorrecte malaria behandelingen van kinderen komt voor in Afrika. Zonder de juiste medische zorg is het gevolg hiervan een levenslange handicap. Onze teams voeren orthopedische operaties uit om deze aandoening te verhelpen. 

Misvormde kinderen door medische fouten

 

Het is ons doel met het project, de levenskwaliteit van kinderen te verbeteren. Duizenden kinderen lijden aan verwaarloosde orthopedische misvormingen. In de meeste gevallen gaat het om de correctie van misvormde benen als gevolg van intramusculaire kinine injecties. Deze manier van injecteren veroorzaakt ernstige afwijkingen van de ledematen. Na de operatie kunnen de kinderen revalideren. De patiëntjes krijgen fysiotherapie-behandelingen en leren hun beentjes weer opnieuw te gebruiken en kunnen weer opnieuw lopen.

Het betreft misvormingen die ernstige consequenties hebben voor kinderen zowel op fysiek als op sociaal vlak. Chirurgen kunnen zich vrijwillig bij het project aansluiten om reconstructieve chirurgie uit te voeren in de Centraal Afrikaanse Republiek. Het gaat om operaties die nauwelijks worden uitgevoerd door de lokale gezondheidsdiensten wegen gebrek aan goed opgeleide chirurgen en middelen.

Getuigenis : " ...  de operatiezaal van het zwaar gehavende hospitaal in Bangui is een vervallen ruimte. Elektriciteit ontbreekt en hierom verloopt de behandeling handmatig. We moeten het overdag stellen met het licht dat door een raam naar binnen valkt. Schoon drinkwater uit de kraan is hier pure luxe. Ik zie niets meer dan het absolute minimum aan medicatie en uitrusting. Ik moet de eerste schok laten bezinken voordat ik letterlijk de handen uit de mouwen steek ... "