DE IMPACT VAN JOUW STEUN !

Jouw gift heeft een enorm grote impact in het leven van kinderen in Afrika. Elke steun zorgt voor levensreddende malaria behandelingen en de bescherming van verzwakte kinderen. We zorgen voor muskietennetten, medicatie, educatie en training voor de lokale bevolking. Elke bijdrage maakt een groot verschil in het leven van vele gezinnen in nood.

Dankbaarheid van een moeder
''Zonder de malaria therapie had ik het niet overleefd en was Veronique nooit geboren,'' zegt Louise. Zij was besmet met de meest dodelijke vorm van malaria, Plasmodium Falciparum. Gelukkig voor Louise dat zij terecht kon bij Drive Against Malaria. ''Zonder hen zou ik er niet meer geweest zijn,'' vervolgt ze. ''Aan die vreselijke ziekte ben ik dankzij het missiewerk van Drive Against Malaria ontsnapt. Zij hebben mijn leven èn die van Veronique gered.''

97% van de donaties gaat rechtstreeks naar onze projecten, met minder dan 3% besteed aan administratie. Stichtng Drive Against Malaria is gericht op verbetering van de levens en gezondheid van kinderen in nood. We willen dat onze donateurs weten hoe hun geld wordt besteed, en we zijn er trots op te melden dat de afgelopen dertig jaar meer dan 97% van het ingezamelde geld rechtstreeks naar onze projecten is gegaan, met administratiekosten van minder dan 3%. Dit is mogelijk gemaakt met de genereuze steun en hulp van onze sponsors en vrijwilligers van de stichting.

Wat doet Drive Against Malaria met jouw donatie?
Hier volgen een paar voorbeelden waaruit onze hulpverlening bestaat:

  • € 4 tot € 8 : Drive Against Malaria zorgt voor Long Lasting Insecticidal Nets (LLIN's). Een net kost € 4 tot € 8  per stuk (de prijs is afhankelijk van afmetingen en merk). De impregnatie met een muskieten-dodende-werking is effectief voor de duur van minimaal vier jaar. De netten bevatten het WHOPES certificaat van de World Health Organization. Per net beschermen we gemiddeld 7 mensen.
  • € 0,35 - € 1,50 : Malariamedicatie, Artemisine Combinatie Therapie (ACT), kost tussen de € 0,35 en € 1,50 per volledige kuur (de prijs is afhankelijk van het gewicht van de patiënt). Een kuur is voor 1 persoon.
  • € 700 : Met € 700,- zijn honderd families beschermd dankzij een geïmpregneerd muskietennet (LLIN) tegen malaria voor een periode van vier jaar. Een LLIN is de meest effectieve manier om kinderen te beschermen. 
  • € 5.000 : Met € 5.000,- kunnen wij complete malaria-kits aanschaffen. Hiermee kunnen driehonderd zieke kinderen worden behandeld en beschermd.
    De malaria-kits bevatten de belangrijkste hulpmiddelen om malaria te bestrijden. Zoals geïmpregneerde muskietennetten, Artemisine Combinatie Therapie, extra vitaminen en Rapid Diagnostic Tests.