NDLOVU

Supported since:  2006
Missie:  muskietennetten / educatie / medicatie / diagnose / bouw hulpcentrum / planten bomen

Tijdens de epidemie in 2006 grijpt de ziekte razendsnel om zich heen en eist meer dan duizend levens. In de tijd van de epidemie is 89% van de bewoners besmet. Om malaria te verslaan ondernemen we direct actie. Verspreiding van muskietennetten, medicatie en diagnostiek, training en educatie, bouw van het hulpcentrum, maar ook de zorg om ondervoeding tegen te gaan door akkerbouw, planten van fruitbomen. 
 

DAM verslaat malaria in Ndlovu !

Hulpverlening van Drive Against Malaria heeft een enorm groot verschil gemaakt. Nooit meer zal malaria zo hard toeslaan als tijdens de epidemie die begon met een tweejarig meisje in Ndlovu. De ziekte greep vervolgens razendslen om zich heen en eiste meer dan duizend levens. Met de komst van Drive Against Malaria in de regio is malaria nu volledig onder controle. In de tijd van de epidemie was 89% van de bevolking besmet. Nu is het gedaald naar slechts twee malaria infecties per jaar. In volledige Ndlovu Regio is malaria nu volledig onder controle!

Wij zijn er trots op dat we hierin zijn geslaagd. Al vanaf de start hebben we ons met volle energie ingezet malaria te verslaan met de verspreiding van muskietennetten, medicatie en diagnostiek, training en educatie, maar ook door ervoor te zorgen dat de mensen in Ndlovu niet aan honger lijden. Met trainingen zijn we in staat geweest de bewoners te informeren over het verbouwen de akkers. Nu oogsten zij voldoende groenten en fruit om honger tegen te gaan.

Duizenden bewoners zijn gered

Ndlovu was onze eerste missie waar we het planten van bomen hebben gestimuleerd. Die staan nu in volle groei en bloei. Daarnaast zorgden we ervoor dat het lokale Ndlovu Hospitaal weer optimaal functioneert. Bewoners kunnen hun omgeving een succesverhaal vertellen en de medebewoners ervan overtuigen dat 'buitenlandse hulp' resultaat heeft en duizenden mensenlevens heeft gered! We moeten er wel bij zeggen dat de lokale bevolking en het hospitaal personeel geweldig heeft meegewerkt. Die samenwerking en aandacht is nooit verslapt. Tijdens onze laatste missie begin dit jaar hebben we afscheid genomen. Lees Meer