Afrika zet zich schrap !

AFRIKA - Elke NGO en Partners Africa for Malaria Prevention die werkzaam zijn in Afrikaanse landen - zoals Drive Against Malaria - is door de Wereld Gezondheids Organisatie betrokken bij de technische richtlijnen en het opzetten van behandelcentra. '' Onze grootste angst blijft de schade die het coronavirus kan aanrichten. Over de hele wereld (Update 21-03-2020) zijn er nu meer dan 285.623 bevestigde gevallen van COVID-19 infectie en 11.872 doden in 186 landen.''

(UPDATE  03-03-2020 )  →  Afrikaanse landen zetten zich schrap voor de onvermijdelijke komst van het coronavirus. Gezondheidscentra voeren de voorbereidingen op vanwege de oproep van de Wereld Gezondheids Organisatie. Er bestaat vrees over het vermogen om een grote uitbraak het hoofd te bieden.   

Namibië is een van de verschillende Afrikaanse landen waar Coronavirus-tests tot nu toe negatief zijn gebleken. Het aantal Afrikaanse landen dat kan testen op het virus is deze week verdrievoudigd tot 15 en naar verwachting zullen meer de komende dagen testlaboratoria in gebruik hebben. Het hoofd van de Africa Centers for Disease Control and Prevention (Africa CDC) zei dat gezondheids- centra zeer alert zijn op nieuwe gevallen.

Er zijn 82 infecties (Update 0803-2020) van het coronavirus in een van 54 landen van Afrika. Maar volgens deskundigen is een zaak onvermijdelijk, gezien de hoeveelheid verkeer tussen het continent en China. Michel Yao, het hoofd van de WGO in Afrika, waarschuwde dat het op elk moment verder kan stijgen.  

Namibië heeft snel gereageerd op de uitbraak maar de meeste ziekenhuizen in Afrika zijn niet in staat om grote aantallen intensieve zorg te verwerken. We moeten ons op deze taak concentreren. Het gebrek aan reagentia heeft de capaciteit in Afrikaanse landen vertraagd zegt de WHO. We werken de klok rond om ervoor te zorgen dat ze de reagentia ontvangen, zodat ze op het virus kunnen testen. Tot dusverre zijn 45 vermoedelijke gevallen gemeld bij de WHO.   

Drive Against Malaria, werkzaam in centraal- , west-en zuidelijk Afrika, is betrokken door de WHO bij het opzetten van richtlijnen. DAM heeft 37 ziekenhuizen bezocht, overleg gepleegd over de behandelingsprocedure en elke post voorzien van de door de WHO samengestelde richtlijnen.
Het COVID-19 Behandelings Protocol is door ons geplaatst. DOWNLOAD HIER.