ZIMBABWE

Zimbabwe is getroffen door malaria en ondervoeding. Het land was ooit een van de meest welvarende en productieve landen van zuidelijk Afrika. Echter, de afgelopen tien jaar hebben politieke en economische crises gezorgd voor een verwoestende afbraak van de volksgezondheid. Ruim 35.000 kinderen hebben dringend hulp en behandeling nodig. De lokale teams van Drive Against Malaria blijven zich inzetten voor de mensen in het noordwesten van Zimbabwe, in het grensgebied met Zambia. Aantal jaarlijks gemelde slachtoffers van malaria ; tussen 250.000 en 500.000.
   

DE PROJECTEN

KARIBA EILANDEN

Supported since: 2021
Eilanden: Nyakodza – Ndomo – Gache Gache – Tsuwa – Fothogill – Kings Camp – Chalala - Tashinga
Missie: Distributie muskietennetten / Medicatie / PCR-Covid test 

In het rampjaar 2021, met COVID-19 heeft een andere dodelijke ziekte een veel zwaardere impact op het leven van de kinderen die hier wonen. Malaria wordt heviger dan ooit in Zimbabwe en is de grootste doodsoorzaak voor kinderen onder de vijf jaar. Radeloze en verlaten bewoners op acht eilanden krijgen ondersteuning van DAM.
Project Lake Kariba Eilanden bekijken
 

CHETE REGIO

Supported since:  2020
Missie:  muskietennetten / educatie / medicatie / diagnose / steun hulpcentra / planten bomen

Het lijkt voor ons zo vanzelfsprekend, maar in de Chete Regio ontbreken de middelen om mensen gezond te houden. Nieuwe benodigdheden zoals medicijnen, diagnostiek en klamboes zijn onbereikbaar vanwege ziekenhuizen die geen geld hebben. DAM kan echter het tij keren. We weten wat we kunnen doen – en moeten doen – om echt iets te veranderen. Het is niet de hoop op verandering, maar juist de zekerheid op verandering. 
Project Chete Regio bekijken

NDLOVU

Supported since:  2006
Missie:  muskietennetten / educatie / medicatie / diagnose / bouw hulpcentrum / planten bomen


Tijdens de epidemie grijpt de ziekte razendsnel om zich heen en eist meer dan duizend levens. In de tijd van de epidemie is 89% van de bevolking besmet. Om malaria te verslaan ondernemen we direct actie. Verspreiding van muskietennetten, medicatie en diagnostiek, training en educatie, bouw van het hulpcentrum, maar ook de zorg om ondervoeding tegen te gaan door akkerbouw, planten van fruitbomen. 
Project Ndlovu bekijken

SENGWA

Supported since : 2020
Missie: muskietennetten / educatie / medicatie


De missie van Drive Against Malaria is baanbrekend, maar er wachten uitdagingen. Er zijn bijna 4.000 intern ontheemden in Zimbabwe aan de oevers van de Sengwa rivier, maar met veel minder steun en bescherming dan reguliere vluchtelingen. Het was een vertrek uit Harare waar ze nooit tijd voor hadden om zich voor te bereiden. Op zoek naar veiligheid vluchtten duizenden hun huizen en lieten ze vee en eigendommen achter. 
Project Sengwa bekijken