DRIVE AGAINST MALARIA IN DE MEDIA

Sinds 1988 volgt de internationale en nationale pers de unieke Afrika-missies van Drive Against Malaria met grote belangstelling. Vooral omdat onze teams regelmatig hun eigen leven riskeren om de hulpmissies te realiseren.

De reacties zijn overweldigend:
THE SUNDAY TIMES : "We blijven altijd geïnteresseerd in hun geweldige werk in Afrika, aangrijpende verhalen en indrukwekkende ervaringen", zegt de The Sunday Times.
CHANNEL 4 : “Drive Against Malaria is een unieke organisatie”, zegt Jon Snow, hoofdpresentator van Channel-4, UK.
JAGUAR LAND ROVER persinterview :  "Drive Against Malaria past bij Land Rover", stelde Marc Bienemann – Managing Director Jaguar Land Rover Benelux. "Het is een authentieke, eerlijke organisatie die met recht 'Go Beyond' gaat om mensen in Afrika te helpen. 
EXXONMOBIL  persinterview : “DAM is een venster op een onbekende wereld”, zegt ExxonMobil-president Joost Van Roost.

NIET VOOR IEDEREEN WEGGELEGD

Juist omdat de Afrika missies zo uniek zijn is Drive Against Malaria herhaaldelijk te zien via diverse TV-documentaires en interviews.
''De strijd tegen 's werelds grootste bedreiging voor kinderen in gevaarlijke malariagebieden en extreem afgelegen- en politiek instabiele gebieden in Afrika, is niet voor iedereen weggelegd,'' zegt Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid, Prinses van België tijdens een gezamenlijke persconferentie in Brussel op 25 April, Wereld Malaria Dag 2014.

THE POST - ZAMBIA  | A VISIT TO THE FIRST LADY'S PALACE IN LUSAKA - De first lady dringt erop aan dat ze voor de foto poseren bij de iconische Land Rover die hen door de uitgestrekte landschappen van Afrika heeft geleid om de strijd tegen malaria aan te gaan. De aanwezigheid van de pers is overweldigend, maar de first lady benadrukt dat dit nog nooit eerder is voorgekomen. ( Lezersbereik : 22 Miljoen ) Ontdek Meer

INTERVIEW MET JULIA SAMUEL VOOR HET LAND ROVER MAGAZINE ‘THE WAY’.
Land Rover Nederland sponsort opnieuw Stichting Drive Against Malaria. “In Afrika sterft elke minuut een kind jonger dan vijf jaar aan Malaria”
Op 16 Oktober jl. werd voor de vijfde keer op rij een cheque overhandigd aan David Robertson en Julia Samuël; de mensen achter de organisatie die met hun Land Rovers door heel Afrika rondtrekken om muskietennetten persoonlijk aan de mensen uit de delen. Malaria is het grootste gezondheidsprobleem voor jonge kinderen ter wereld.
(Ontdek Meer)

THE POST – ZAMBIA  | VICE PRESIDENT LUPANDO MWAPE VAN ZAMIBIA FELICITEERT DAVID ROBERTSON voor de succes campagne en de enorme impact die het heeft op de Afrikaanse bevolking. Tijdens de malariabijeenkomst, bijgewoond door alle Afrikaanse lidstaten, werd het werk van Robertson geëerd. 
( Lezersbereik 22 Miljoen )  Ontdek Meer

THE GUARDIAN - TANZANIA - FRONT PAGE
Lezersbereik : 105.000

THE TRIBUNE - KAMEROEN
Lezersbereik : 3.2 miljoen

INTERVIEW MET JULIA SAMUEL IN HET NEDERLANDSE MAGAZINE ‘TO BE’. Wij zijn er trots op dat we u het interview met Julia Samuel in het tijdschrift ‘ToBe’ kunnen aanbieden. ToBe brengt hartverwarmende interviews, herkenbare verhalen en praktische handvatten rondom de thema’s leven, zorgen, afscheid en verwerken. Het magazine geeft haar lezers informatie, troost en herkenning. Een prachtig tijdschrift en een waardevolle aanvulling in het leven.
We geven u graag een voorproefje over het Intervieww: ‘VAN DE HEMEL NAAR DE HEL EN WEER TERUG'. Zelden zal het bestaan van een glamourlady zo hardvochtig zijn aangetast als dat van Julia Samuel. De gelauwerde televisiepresentatrice en zakenvrouw had de regie over haar stralende leven stevig in de handen. Totdat levensbedreigende ziektes haar tot aan de drempel van de hemelpoort voerden. Ze brak resoluut met haar televisiecarriere. Nu helpt ze de armste mensen van Afrika.
(Voorpagina - Lezersbereik 66.236)  VIEW ARTICLE

BELGIË – FEELING | HET GROOTSTE VROUWENMAGAZINE VAN BELGIË - INTERVIEW MET JULIA SAMUEL - In 1999 ontmoet voormalig  TV-Presentatrice Julia Samuël de Engelsman David Robertson voor een TV Programma van RTL. Robertson voert al ruim tien jaar de strijd tegen malaria. Ze is zo onder de indruk van de omvang van het probleem en van Davids werk dat ze niet alleen een extra TV-Documentaire over Drive Against Malaria maakt, maar meteen besluit om David concreet te helpen. Julia Samuël: ‘’Tijdens het draaien in Mauritanië, Marokko, Mali, Ghana, Senegal en Kameroen werd ik geconfronteerd met stervende kinderen, terwijl malaria heel goed te voorkomen en te genezen is. Vooral de armste mensen in Afrika worden het meest door malaria getroffen.’’
( Lezersbereik 315.500 VIEW ARTICLE

LE SOLEIL - SENEGAL
( Lezersbereik 25.000 )

TANZANIA - NATIONAL MIRROR - De missie wordt afgelegd met een land Rover Defender. De organisatie Drive Against Malaria richt zich hoofdzakelijk op afgelegen gebieden, die slecht bereikbaar zijn. Dank zij de Land Rovers kunnen zij deze  gebieden bereiken en medicatie over het hele land bezorgen. Naast het aanbieden van beschermende muskietennetten, zorgt DAM ook voor levensreddende geneesmiddelen.
( Lezersbereik : 23 Miljoen )  VIEW ARTICLE

THE DAILY GRAPHIC - GHANA
( Lezersbereik : 1.5 Miljoen ) 

ANGOLA - NOVA GAZELA - DRIVE AGAINST MALARIA MISSIE 'CONGO TO KALAHARI' -  » Met behulp van Land Rovers brengt oprichter David Robertson medicatie naar slecht bereikbare gebieden in Afrika. Hoewel de reis veel goede voorbereidingen heeft ondervonden, is men ervan overtuigd dat het een zware reis zal worden, al dan niet onmogelijk. De reis is in totaal 13.000 Kilometer lang.
( Lezersbereik : 40.000VIEW ARTICLE

JULIA SAMUËL geeft INTERVIEW vanuit AFRIKA >> Voor de ANWB DOCUMENTAIRE ‘ Een terugblik op Nederlandse autoprogramma's’ spreekt Frank Buma met presentatoren Ruud ter Weijden, Julia Samuël en Huub Stapel. Zij brachten de autojournalistiek naar het scherm in De Hoogste Versnelling, De Heilige Koe en Stapel op Auto's. Het autoprogramma bracht Julia in 1999 in contact met Drive Against Malaria in Afrika ! 
VIEW ARTICLE  
VIEW short version DOCUMENTARY 
VIEW full version DOCUMENTARY

NEDERLAND - DE TELEGRAAF - Inspirerende VROUW [ Voormalig TV-Presentatrice Julia Samuël werkt als arts in opleiding voor de stichting Drive Against Malaria. In Afrika behandelt ze kinderen die lijden aan levensbedreigende malaria en tropische ziekten. ''Reizen over de wereld hebben me geïnspireerd. Ik heb grote bewondering voor mensen die gelukkig kunnen zijn met niets.'' 
( Lezersbereik : 687.000 ) VIEW ARTICLE

BELGIË - THE WAY - JAGUAR LAND ROVER - Op zijn achttiende raakt David Robertson een arm en een been kwijt bij een ongeval. Het zette zijn kijk op het leven ondersteboven. Na zijn revalidatie trok hij in 1988 naar Afrika. Sindsdien doorkruist hij het continent met zijn organisatie Drive Against Malaria. Na enkele jaren kreeg hij met Julia Samuël een partner aan boord van zijn Land Rover.
VIEW ARTICLE

NEDERLAND - NEFARMA - CONTRAST [ Julia Samuël - Drive Against Malaria ''Het is zes uur in de ochtend. De komende uren moeten we er keihard aan trekken op onze hulppost. We werken hier in hartverscheurende omstandigheiden die elke verbeelding tart. Ik heb jarenlang in Afrikaanse landen gewerkt maar heb zelden situaties gezien zoals hier in het hart van het tropisch regenwoud in de Centraal Afrikaanse Republiek.'' VIEW ARTICLE

BENELUX - REFLEX - EXXONMOBIL » The Drive Against Malaria - Ook in Nederland, waar ExxonMobil's dochteronderneming Esso Nederland BV ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Vrede, 21 September 2007, 25.000 heeft geschonken aan de campagne The Drive Against Malaria. Deze stichtng, in Nederland in 2003 opgericht door de ooit zelf door malaria getroffen Robertson ...  '' VIEW ARTICLE

THE MAP – LAND ROVER / RANGE ROVER MAGAZINE >> Uitgave Nederland/België – Land Rover Bedankt ! Een Update van DAM Julia Samuël en David Robertson.  (Ontdek Meer)