WE ONTFERMEN ONS OVER DE KINDEREN MET MALARIA

WEST KAMEROEN - In de afgelegen dorpjes van West Kameroen leven duizenden mensen ver onder de armoedgrens en kunnen hun kinderen niet altijd voorzien van een goed levensonderhoud. Zij wonen zo geïsoleerd dat afsluitng van medische zorg een constante dreiging vormt bij een malaria uitbraak.

Om ervoor te zorgen dat mensen hulp kunnen krijgen hebben wij gezondheidsposten opgezet en zorgen voor medicijnen, diagnose en muskietennetten voor de regionale klinieken. Drive Against Malaria werkt sinds 1999 in Kameroen. Het is een van onze langstlopende en grootste missies met ruim 180 projecten in het land.

Malaria ramp in Fontem & Manji

Fontem & Manji - In de bergen van Kameroen liggen kleine dorpjes verscholen, zoals Fontem en Manji. De dorpelingen waren ooit talrijk. Maar malaria heeft in het verleden enorm huisgehouden. 89% van de kinderen stierf het eerste levensjaar aan malaria. Met de inzet van hulpverleners is dit percentage sterk gedaald. Nu moeten de dorpelingen voldoende beschermd blijven, maar het leveren van essentiële geneesmiddelen is lastig.

Juist door de slechte wegen. Ook is er nauwelijks communicatie mogelijk, wat de hulpverlening bemoeilijkt. Drive Against Malaria is sinds 1999 actief in dit gebied. Onze teams behandelen overwegend kinderen. Zij worden getest op de ziekte en geïnfecteerde kinderen worden meteen behandeld waardoor zij na 3 dagen genezen zijn. We zijn zowel in de dorpen als in de omringende gebieden aan het werk.

Het personeel in de locale ziekenhuizen ontvangen de middelen van DAM en zijn volledig voorbereid. Hierdoor kunnen we een nieuwe ramp voorkomen.