DANK AAN ONZE PARTNERS EN DONATEURS !

Wij zijn onze partners zeer erkentelijk voor het vertrouwen en de levensbelangrijke steun! Hierdoor kunnen we zorgen dat geneesmiddelen, diagnose, bescherming en training voor de lokale bevolking binnen handbereik ligt. Dankzij deze steun kunnen wij duizenden kinderlevens sparen in Afrika!

.

HOOFDSPONSOR - Land Rover Nederland en de Nederlandse Dealers zijn jarenlang trouwe partner.  Al sinds 2005 steunt Land Rover Nederland de hulpmissies van Drive Against Malaria in Congo DRC, Kameroen, Centraal Afrikaanse Republiek, Nigeria, Zimbabwe, Malawi en Mozambiek. Vooral in extreem afgelegen gebieden waar malaria een grote bedreiging vormt voor de bevolking. Dankzij de jaarlijkse steun van ruim € 50.000,00 bezorgen wij geneesmiddelen, diagnostiek, hulpgoederen en zorgen voor training en educatie voor de lokale hulpposten en bevolkingsgroepen. DAM kan sinds jaren in vele opzichten op Land Rover rekenen! "Wat Land Rover vooral bewondert, is de enorme inzet van de initiatiefnemers", vertelt Marc Bienemann, Algemeen Directeur Jaguar Land Rover Benelux. "Zij zorgen in Afrika voor effectieve hulp. Verder werkt de organisatie met 'zero' overhead. Zo kan bijna 100% van alle giften worden omgezet in directe hulp waar deze het hardste nodig is; in de geïsoleerde gebieden van Afrika."
LEES OOK HET ARTIKEL: (2019) Land Rover Nederland doneert € 50.000 voor Hulpmissies !

HOOFDSPONSOR - Land Rover België en Land Rover Luxemburg (Land Rover BELUX), en haar Land Rover Dealers zijn al sinds 2014 geweldige donateurs van Drive Against Malaria. Dankzij de jaarlijkse steun van € 50.000 kan DAM levensreddende medicijnen en beschermende muskietennetten bezorgen aan extreem geïsoleerde gebieden in Noord Namibië, Angola, Zambia, Malawi en Zimbabwe. Met deze steun zorgen we ervoor dat duizenden patiënten gratis geneesmiddelen krijgen. In ver afgelegen gebieden zetten we mobiele projecten op waarbij we ons verplaatsen samen met onze teams van dorp naar dorp. Daarna zetten we samen met de lokale bevolking vaste hulpposten op die permanent de benodigde medische ondersteuning bieden. Zo zorgen we ervoor de er altijd hulp is, in de buurt van de bevolking en daar waar de hulp het hardst nodig is.  «

ExxonMobil Benelux steunt Drive Against Malaria sinds 2007. Sindsdien ontving DAM ruim 300.000 dollar van de onderneming voor de strijd tegen deze gevreesde ziekte, die per jaar niet minder dan 500.000 slachtoffers eist en zo een van de belangrijkste obstakels is voor de sociaal-economische ontwikkeling van Midden en Zuidelijk Afrika. Toegang tot gezondheidszorg laat vaak te wensen over, kennis over over levensreddende behandeling ontbreekt en er zijn vaak onvoldoende voorzieningen. Met de steun ontvangen de armste gezinnen levensreddende interventies voor nu en in de toekomst. Omdat mensen er toe doen. Het resultaat is buitengewoon hoopgevend. Meer weten over de steun aan Drive Against Malaria van ExxonMobil? Bekijk het donateurs archief: 2019

"Als grote organisatie is het bijzonder prettig om met Drive Against Malaria samen te werken. Je ziet zo snel resultaat" zegt Algemeen Directeur Novartis Pharma. Duurzaamheid en transparantie staan hoog op de agenda bij Novartis. Kinderen zijn de toekomst en daarom moeten zij beschermd blijven tegen gevreesde ziekten. DAM kan jaarlijks rekenen op de steun van de onderneming. Novartis streeft ernaar ziekten zoals malaria uit te roeien, pioniert met nieuwe manieren om patiënten te bereiken en zoekt nieuwe oplossingen om de gezondheid in ontwikkelingslanden te verbeteren.

Apple United Kingdom steunt de 'Education & Training Projecten' van DAM in de gezondheidszorg in Afrika. Apple sponsort ruim 2.500 mensen die hun dromen nastreven in de 183 moeilijk te bereiken malariaprojecten van DAM, om te functioneren als gezondheidswerkers in hun eigen gemeenschap. We zijn enorm dankbaar voor deze waardevolle schenking van Apple U.K. !
Mr Lashinsky onderstreept: ''We zijn onder de indruk van DAM en daarom ondersteunen we nu voor het derde jaar. Wij maken onze producten die hulpmiddelen zijn voor de mensen om hen in staat te stellen dingen te doen, die ze anders niet kunnen. Kunnen creëren, leren of onderwijzen. Doe iets geweldigs. We weten dat dat is wat Drive Against Malaria in Afrika aan het doen is.'' Lashinsky vervolgt: ''Gezondheidseducatie op extreem afgelegen locaties is geen eenvoudige zaak. De manier waarop DAM het doet, met heel veel aandacht voor de traditionele behoeften en lokale zorgen, lijkt me echt ideaal om de juiste keuzes te maken voor de mensen in deze Afrikaanse gemeenschappen. Het is de methode en de toewijding van DAM om echt aandacht te schenken aan elk individu dat ons zo speciaal maakt.'' (Lees Meer)

BAM International supports the Drive Against Malaria campaign in Cameroon. BAM support DAM by helping to build clinics and a donation of a 4x4. The vehicle makes it possible to reach patients and aid workers in areas that are often difficult to access. "Drive Against Malaria's efforts to drive out malaria is impressive. Through our activities on the continent we are well aware of the malaria problem and we are proud to be able to make our contribution."

Bond Concepts steunt Stichting Drive Against Malaria met de sponsoring van ons kantoor in Breda. We zijn enorm dankbaar voor deze support. Het is voor ons enorm fijn om in Breda te kunnen werken in een prettige, warme sfeer en inspirerende omgeving. Voor DAM betekent het een locatie waar we ons kunnen verbinden met onze gasten en waar we kunnen reflecteren, communiceren en ideeën uitwisselen met collega's, sponsoren en vrijwilligers. Dankzij deze sponsoring kan DAM het budget besteden om het leven van 4.000 kinderen redden.
( → MEER WETEN)

JoinTheTalent - JTT - zorgt voor de ervaring, kennis en facilitering van talent. De legendarische Land Rover Defender bij het spits af voor een nieuwe serie 'IconiCars' met hoogwaardige ArtPrints, het initiatief van JTT voor Drive Against Malaria. Land Rover en JoinTheTalent geven hiermee op creatieve wijze kleur aan tien jaar ondersteuning van ons werk in Afrika. Dat gebeurt met de verkoop van unieke 'Landy' ArtPrints. Van elk verkochte ArtPrint gaat vijf euro naar DriveAgainstMalaria. Dit betekent dat we met elk verkocht exemplaar zes kinderlevens kunnen redden. De lancering van de serie valt samen met het zeventigjarig bestaan van Land Rover, het dertigjarig bestaan van Drive Against Malaria - 's werelds éérste malariacampagne -  en de tien jaar toegewijde steun van Land Rover aan DAM. De unieke gelimiteerde prints op hoogwaardig papier zijn genummerd en voorzien van een certificaat, leverbaar via de website van JoinTheTalant en Etsy.com.  

NLMTD steunt Stichting Drive Against Malaria op een breed vlak; de relatie dateert al uit 2010. ''Ons team heeft veel respect voor de manier waarop de initiatiefnemers - Julia Samuël en David Robertson - malaria te lijf gaan. Om deze reden, en vanwege het feit dat DAM de afgelopen jaren zichtbaar successen heeft geboekt in de strijd tegen de inhumane ziekte, kunnen zij op onze bijdrage rekenen,'' zegt directeur Guus Lakeman. Dit betekent dat NLMTD alle mogelijke assistentie verschaft op het gebied van communicatie voor DAM, in al zijn facetten. Denk onder andere aan: het verzorgen van nieuwsbrieven, brochures, interviews en de coördinatie en begeleiden daarvan. Dit alles uiteraard op non-factuurbasis. Lakeman vervolgt: ''Want al mag onze hulp slechts een druppel op een gloeiende plaat zijn; elke druppel is er één.''

LIONS Club International heeft DAM gekozen als doel met de subsidie voor educatie en voorlichting. DAM investeert de fondsen voor de uitbreiding van het trainings programma. Met de steun kan DAM innoveren en vernieuwen op het gebied van leermiddelen voor lokale gezondheidswerkers. Vooral bij malariabestrijding is dit essentieel. Hierdoor kunnen we de kennis over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van medicatie en diagnostiek in afgelegen gebieden versterken.

Brussels Airlines biedt op haar vluchten cargo capaciteit aan voor levensreddende malaria interventies voor Drive Against Malaria. Voor Brussels Airlines is het evident dat duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid deel uitmaken van haar strategisch plan. Als Afrika-specialist komt de maatschappij vaak in contact met mensen die te kampen hebben met armoede, ziekte, verwaarlozing en geweld. Zij willen dan ook een steentje bijdragen om de levensomstandigheden van de lokale Afrikaanse bevolking te verbeteren, waar nodig. Brussels Airlines heeft ervoor gekozen om haar schouders te zetten onder een van Afrika's grootste problematieken, de gezondheidszorg. Zij werken samen met enkele NGO's die zich terugvinden in de waarden en normen van Brussels Airlines en die structurele hulp bieden aan de Afrikaanse bevolking.

De Inner Wheel Club steunt met fondsen die bijdragen voor het welzijn van kinderen. Maar ook voor de aanschaf van beenprotheses voor gehandicapte kinderen in Afrika, die anders geen steun krijgen. Het is een belangrijke bijdrage om het leven van de kinderen te verbeteren. Uitsluitend met hulp kunnen zij weer lopen. Drive Against Malaria treft tijdens  huis-aan-huis test consultaties vaak schokkende situaties aan; kinderen lijden en worden bijna nooit verplaatst. Zij leven volledig geïsoleerd. Met steun van Inner Wheel behandelen wij deze kinderen en helpen met protheses. Hierdoor kunnen we kinderen weer hoop geven op een beter leven.

Firma Jeths Cleaning, gespecialiseerd in jet-cleaning-services, steunt onze projecten in extreem afgelegen gebieden. Samen het verschil maken, daar gelooft de onderneming in. Het bedrijf zet zich in voor een gezonde en duurzame maatschappij. Zij helpen Afrikaanse geïsoleerde gebieden waar mensen kampen met tekort aan medische hulp of geen toegang hebben tot geneesmiddelen. "Wij zijn niet alleen graag bewust bezig met onze omgeving, maar ook met onze medemens. Een van de initiatieven die wij ondersteunen is Drive Against Malaria. Het doel van deze hulporganisatie is om malaria te overwinnen en ervoor te zorgen dat kinderen niet meer onnodig hieraan sterven. We leven niet in een tijd om achterover te leunen en dat zijn wij ook niet van plan."

The Royal Embassy of Saudi Arabia supports DAM. The delegation of Drive Against Malaria is a regular guest at the Royal Embassy of Saudi Arabia in Yaounde. The Ambassador offered contributions to finance projects in Central and West Cameroon especially in areas with high risk malaria, to assist health and humanitarian programs. The support contains insecticide bed nets to eliminate the disease for at least 25 villages in the West of the country. Over the last 8 years systematic efforts to control malaria, has successfully reduced the malaria cases, to a point where malaria is now constrained to the border with Nigeria, the most south-western area along the Pacific Ocean. The progress towards elimination in this province is promising.

Michelin support Drive Against Malaria. Michelin Cameroon has a strong sense of commitment to the Cameroonian population to help improve healthcare in the country. CEP Michelin Cameroon David François says "In our company it is not only about tires. We are here to help each other. That's evident." Within the corporation's social responsibility programmes, as supporting handicapped children in Nkonsamba, School finance assistance for ISTDI studies, finding solutions for tree diseases and subsidise Nature Park Boubanjida, now by supporting Drive Against Malaria has been integrated in Michelin's trust programs. For DAM the donations are important due to the priority in prevention of malaria in rural areas and the disastrous reach of mountain villages.

Classic Car Rally Clubs steunen Drive Against Malaria. "Rally rijden met je klassieke auto, waarbij goed navigeren en het opdoen van leuke nieuwe contacten belangrijker zijn dan snelheid. En als je daarmee tegelijkertijd een goed doel steunt, dan is de dag helemaal geslaagd" beamen organisatoren. Elk jaar worden er in Frankrijk, Engeland, België en Nederland Classic Car Rally's gereden door nationale en internationale Classic Car Clubs ten bate van het werk van Drive Against Malaria. Het zijn voornamelijk rally's met klassieke wagens zoals Jaguar-D-Type, Ferrari, Aston Martin, Porsche, Bugatti, Rolls Roye en Mercedes. De gepassioneerde deelnemers zamelen fondsen in voor kinderen die getroffen zijn door malaria. Drive Against Malaria spaart met deze steun duizenden levens van ernstig zieke kinderen. Het is fantastisch dat het enthousiasme voor klassieke- en bijzondere auto's wordt ingezet ten goede van een belangrijke levenszaak.

Drive Against Malaria mag rekenen op financiële ondersteuning van een groot aantal vaste donateurs en periodieke schenkers uit Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten. Ruim 7000 mensen zijn vaste leden en donateurs. En dit aantal blijft groeien! Nagenoeg alle donaties zijn jaarlijks terugkerende bedragen. Ook mooie eenmalige giften vormen een wezenlijke bron van inkomsten. Jaarlijks sluiten meer mensen zich bij ons aan. Speciale acties zorgen tegelijkertijd voor meer bekendheid van onze strijd èn successen tegen malaria. Met regelmaat ontvangen we gelden zoals bijdragen uit een erfenis of een donatie vanwege een feestelijk event. Deze structureel binnenkomende gelden zijn van groot belang voor de continuïteit van onze hulpverlening in Afrika. Mede dankzij steun van onze loyale donateurs kunnen onze lokale teams in Afrika hun belangrijke werk voortzetten. Zonder de donaties van duizenden trouwhartige mensen zou de wereld er voor vele families in Afrika er heel anders uitzien. De hulp is een levenslijn voor velen. Nu is er weer hoop voor ernstig zieke kinderen.

'Scribe Solutions' Professional text solutions and more for Drive Against Malaria. Our humanitarian organisation needs a creative, professional writer to create English text that sparkles and fix our existing text. CEO Stephen Johnston is a brilliant copywriter, takes the material about our projects we provide and transforms it into readable text and deliver a final document suitable for our needs. He is passionate about what he does, and bring that passion to our organisation. A lot of people can write English, but only a few write it all day. And even fewer know how to create truly professional text that connects our ideas to people in ways that matter.

The Hedge Fund community is proud to announce the Funds totalling over $200,000 for Drive Against Malaria Foundation, for the use to establish Malaria Free Zones in Cameroon, Nigeria, Central African Republic and Angola. "Malaria needs to stand out on its own.", says Hedge Fund Mr. Laiferz. "It cannot simply be subsumed under the umbrella of Global Health or Poverty. We and others have been raising awareness and support to fight malaria, but we need to escalate and expedite our efforts. The Hedge Fund community has the means to help make this happen, bringing superb business, investing and marketing skills. We have welcomed the opportunity to step up to the plate as partners with Drive Against Malaria and ask others to similarly join us in this fight." The projects entail the proper combination of current methods, with professional monitoring and oversight, and with sustainability being a goal. "We believe that malaria represents the tipping point social issue for Africa. We believe that an African child's life is worth protecting with the same vigor, intensity and passion we summon up to fight wars and elect presidents," says Hedge Fund Mr. Laiferz.

Om hulpprojecten te kunnen financiëren maar ook voor de continuïteit van de werkzaamheden van Drive Against Malaria is steun essentieel. Wij krijgen die steun ook van Van Lanschot Bankiers. De verantwoordelijkheid van een onderneming reikt namelijk verder dan alleen klanten. Het is belangrijk om als bedrijf ook een maatschappelijke bijdrage te leven. Van Lanschot steunt DAM vanwege het vervullen van de essentiële rol in de samenleving. Vooral het feit dat weerloze mensen steun krijgen spreekt de onderneming aan. Niemand kiest er immers voor om slachtoffer te zijn.

Bedrijven zoals Quick Copy in België, steunt Drive Against Malaria inmiddels diverse jaren met velerlei drukwerk. Quick Copy is een dynamisch bedrijf die ook een bijdrage wil leveren aan de samenleving. Maatschappelijke verantwoordelijkheid en betrokkenheid met een betere gezondheidszorg voor Afrikaanse kinderen spreekt hen sterk aan. Dankzij hun steun kunnen we onze fondsen meer besteden aan onze projecten in Afrika, dan aan de uitgaven voor drukwerk. Bovendien zorgen haar klanten voor een vrijwillige donatie ten behoeve van malaria medicatie voor kinderen. Jaarlijks steunen zij ruim 250 ernstig zieke kinderen in Centraal Afrika die zonder behandeling malaria niet kunnen overleven.

UNIÃO Jaguar Land Rover, Luanda, ANGOLA is an incredible support for Drive Against Malaria Foundation! As the savior of DAM's 4x4 Defender, União literally helped us to remain on the front lines of the struggle against Malaria. The company brought our Land Rover Defender back on the road again many times for many years. This help, to save our Land Rover Defender is an incredibly generous gift of support, to help us to continue. We like to thank the company and all staff, for the amazing support, determination and confidence in what we do.

L'ORÉAL steunt de vrouwenprojecten van Stichting Drive Against Malaria in Afrika ook dit jaar met 15,000 Dollar. Tientallen projecten zorgen inmiddels al voor scholing en educatie in de gezondheidszorg speciaal voor vrouwen die voorheen werden geconfronteerd met afwijzing door de reguliere sector. Met de steun van L'Oréal haalt DAM obstakels weg, door de vrouwen die wonen in de armste gemeenschappen, op te leiden. Nu zijn zij krachtige pijlers in de samenleving en behandelen nu zèlf  de patiëntjes in de dorpen. Met het geweldige nieuwe fonds kunnen we het aankomend jaar maar liefst ruim 3.000 vrouwen een nieuwe kans geven !

Het Angolese bedrijf CICCI steunt Drive Against Malaria op vele fronten. Zij heeft eveneens een donatie gedaan van maar liefst 100 beschermende- en muskietendodende bednetten waarmee 700 bewoners van Angola voor vier jaar bescherming krijgen tgene de gevreesde ziekte in risicogebieden. Al meer dan 10 jaar is CICCI actief betrokken bij Angola's programma voor malariabestrijding. Zij hebben deelgenomen aan internationale conferenties en nationale vergaderingen en activiteiten op centraal en provinciaal niveau. CICCI vertegenwoordigen in Angola toonaangevende fabrikanten van essentiële producten voor de bestrijding van malaria- en houden deze producten op voorraad voor onmiddelijke levering. Voor de missies van Drive Against Malaria is dit onontbeerlijk. CICCI's belangrijkste klanten zijn overheidsstructuren, VN en NGO's en steeds meer internationale en nationale bedrijven die deelnemen aan dit belangrijke gevecht. Het CICCI Angola team, met tientallen jaren ervaring in Angola, helpt DAM sinds 2006 met grootse toewijding en professionaliteit.