Kinderen van Angola krijgen reddende hand

(ANGOLA: Grensgebieden) — Malaria is een van de meest dodelijke ziekten voor kinderen in Angola. Vooral de grensgebieden met haar buurlanden vormen risicogebieden. Duizenden kinderen sterven aan ernstige malaria-gevolgen vóór hun vijfde verjaardag. Drive Against Malaria reikt hen een reddende hand om de complicaties van deze levensbedreigende ziekte helpen te voorkomen. Met de juiste gezondheidszorg kunnen kinderen worden behandeld en met voldoende preventieve middelen kan fatale dreiging vaak worden voorkomen.   

Drive Against Malaria werkt aan de frontlinie van de ziekte en zorgt ervoor dat de kindersterfte in DAM's missiedorpen met 80 tot 90 procent daald. De grootste malariarisicogebieden komen vaak het meest voor in grensdistricten. We hebben grote vooruitgang geboekt, maar er moet nog veel worden gedaan. Vooral in de geïsoleerde grensgebieden van Angola.

Al bijna 10 jaar zijn de teams en gezondheidswerkers betrokken bij de bestrijding van malaria in de grensdistricten van Angola om de kindersterfte te verminderen en om de zorg aan te reiken aan gezinnen in afgelegen en kwetsbare gemeenschappen. We ondersteunen het hele jaar door lokale gezondheidsposten, zodat families toegang hebben tot eerstelijnsgezondheidszorg. «