CYCLOON IDAI SLAAT IN ALS EEN BOM !

De verwoestende cycloon treft drie zuid Afrikaanse landen. Elektriciteit en communicatie zijn afgesloten en huizen verwoest. Sofala, Manica, Zambezia en Inhambane zijn de meest getroffen provincies in Mozambique. Teams die het rampgebied bereiken starten met de coordinatie, luchtverkening en helpen de eerste slachtoffers.

DAM teams zijn in volle gang ter ondersteuning van de slachtoffers met noodhulp in het district Nicoadala in de provincie Zambezia.

Onbeschrijfelijke Noodsituatie

De eerste helicopters worden voorbereid om vanuit de lucht de noodsituatie van de overstroming in kaart te brengen, alsook de landingsmogelijkheden voor vrachtvliegtuigen met hulpgoederen met aansluitende distributiepunten. In de 'drogere' gebieden kunnen we de eerste voedingsupplies droppen.

Hun wereld staat onder water

Metershoge bomen en huizen staan volledig onder water. We zitten hier echt op een water , sanitaire tikkende bom. De behoeften zijn enorm voor al diegenen die getroffen zijn door de ramp, verergerd door de wijdverbreide armoede. Vrouwen en kinderen zijn bijzonder kwetsbaar en lijden aan multiple shock.

VOOR ONZE LAATSTE UPDATES, VOLG ONS OP DAM'S FACEBOOK PAGE !