WE BEHALEN MOOIE SUCCESSEN

DAM helpt vooral de mensen in afgelegen en geïsoleerde gebieden, arrangeren transportvliegtuigen, containers en hulpkonvooien, verzorgen jaarlijks minimaal 20.000 netten, 178.000 levensreddende behandelingen en ontfermen ons over meer dan 150.000 mensen. We zetten ook speciale campagnes op na een malaria uitbraak. Zoals de missie in Angola met 270.000 netten, in Kameroen met 500.000 netten en in Congo DRC met 760.000 netten.  Dankzij uw steun behalen we deze levensbelangrijke successen! We zien grote vooruitgang in de gezondheidssituatie maar ook de positieve impact op de economische groei in de dorpen. Ten tijde van onze oprichting in 1988, stierf elke 20 seconden een kindje. Vandaag is het sterftecijfer gedaald naar elke 2 minuten. Dit is een 'Message Of Hope' voor vele dorpen in Afrikaanse landen.

GOED NIEUWS MIDDEN IN EEN CRISIS

CAPE BIMBIA EILANDEN

Project: Cape Bimbia Eilanden - Kameroen
Supported since: 2015
Missie: Muskietennetten / Medicatie /Diagnose / Extra Hulpcentrum / Educatie / Training lokaal Personeel

De eilanden van Cape Bimbia zijn decennia lang in de greep van malaria gehouden. In die tijd werden er meer dan 3.353 gevallen - dit is 94% van de bevolking - bevestigd en 1.153 kinderen die stierven. Er was hulp beloofd maar nooit gekomen.
Drive Against Malaria heeft er de schouders onder gezet. We zijn vastbesloten te slagen in deze missie ! Dat betekent dat we eerst alle inspanningen moeten bundelen door de eilanden te bezoeken om hen beschermende muskietennetten te bezorgen. Ten eerste loont voortdurende samenwerking met de lokale bevolking en het werk dat is gedaan door het lokale DAM-Team in het veld in samenwerking met het nieuwe hulpcentrum. Dit varieerde van de verspreiding van bednetten, het opsporen van patiënten aan de hand van Rapid Diagnostic Testen en het betrekken van de lokale gemeenschappen. Het laatste malaria geval werd gemeld op 16 Oktober 2019. En toen begon het aftellen naar het einde van malaria. De laatste malaria-patiëntjes die in de Cape werden behandeld zijn ontslagen. In Maart 2020 zijn 2.137 bewoners negatief getest. Dit is een fantastisch resultaat waar we naar streven dankzij onze donateurs ! UITGEBREID  «
 

MALARIA OVERWONNEN IN NDLOVU

NDLOVU

Project: Ndlovu - Zimbabwe
Supported since:  2006
Missie:  muskietennetten / educatie / medicatie / diagnose / bouw hulpcentrum / planten bomen


ZIMBABWE » Nooit meer zal malaria zo hard toeslaan als tijdens de epidemie die begon met een tweejarig meisje in Ndlovu. De ziekte greep vervolgens razendsnel om zich heen en eiste meer dan duizend levens. Met de komst van DAM in de regio is malaria nu volledig ingedamd!
Tijdens de crisis heeft Drive Against Malaria ervoor gezorgd dat alle bewoners toegang krijgen tot medicatie en behandeling. Het lokale Ndlovu ziekenhuis is door DAM bevoorraad met RDT Malaria Tests en levensreddende geneesmiddelen. We zorgen voor bedden en de essentiële inrichting van de hulppost. Duizenden muskietennetten zijn gedistribueerd. Schoolkinderen ontvingen educatie en lokale mensen werden getraind. Ook het planten van vruchtendragende bomen en de oogst van groenten kreeg volle aandacht om ondervoeding tegen te gaan. Dit is belangrijk voor een goede opname van de medicijnen. De medewerking van de bewoners is daarbij ontzettend belangrijk. Mensen die malaria hebben overwonnen kunnen echt een verschil maken door hun persoonlijke ervaring te verspreiden. In de tijd van de epidemie was 89% van de bevolking besmet. Nu is malaria volledig overwonnen in Ndlovu! (UITGEBREID)

 

57 DORPEN MALARIA VRIJ !

BIKOK

Project: Bikok - Kameroen
Supported since:  2009
Missie:  muskietennetten / educatie / medicatie / diagnose / bouw hulpcentrum / planten bomen / extra vrijwilligers

KAMEROEN » De Regio Bikok met 57 dorpen en nederzettingen, waar DAM in 2009 de meest dodelijke vorm van malaria aantrof, is nu vrij van malaria ! Dit is de derde regio op rij in Kameroen waar DAM de dodelijke ziekte tot stilstand brengt.
In de afgelopen drie jaar zijn er geen dodelijke gevallen van malaria vastgesteld. Vandaag kunnen we de regio vrij van malaria verklaren. Gedurende de eerste intensieve onderzoeken in 2006 - 2008 troffen we de malaria situatie aan waarin levensbelangrijke hulpmiddelen ontbraken. In 2009 verergerde de situatie en ontstond er een epidemie waarbij ruim 800 doden vielen en meer dan 6.045 besmette mensen. De gezondheid van de bevolking van Bikok leed chronisch aan de ziekte. Het aantal sterfgevallen was groter dan het aantal geboorten. Malaria kwam in elk gezin voor.
Drive Against Malaria heeft onophoudelijk hulp geboden in de strijd om de bevolking van malaria te bevrijden door alle gezinnen te voorzien van malaria interventies. Door intensieve verspreiding van muiskietennetten, diagnostiek, geneesmiddelen, tot en met het trainen van lokale mensen zijn nu 57 dorpen en nederzettingen malaria vrij !  ( Lees Meer )

___________________________________________________

Camp One - Kameroen

Camp One - Kameroen - Malaria Vrij Gedurende het verloop van onze missies gaan we zeker niet over een nacht ijs, maar gaan daarbij zorgvuldig te werk. Malaria is in Afrika veel meer dan uitsluitend een op zichzelfstaand gezondheidsprobleem. De ziekte heeft er impact op de economie en de hele samenleving. Malaria is een behandelbare ziekte, maar de medicijnen die de besmette mensen helpen om weer beter te worden, zijn voor de bevolking vaak te duur. En in de afgelopen dorpen zoals 'Camp One' , zelfs helemaal niet beschikbaar. Mensen getroffen door de gevreesde ziekte, lopen niet alleen persoonlijk gevaar, maar ook hun levenskracht en toekomst. Om echt succes te oogsten is het beteugelen van malaria broodnodig. Pas als de ziekte is overwonnen kan er ook vooruitgang worden geboekt op andere gebieden zoals economische groei en armoedebestrijding. In 'Camp One' hebben we ervoor gezorgd dat alle families onder een beschermend net slapen. We hebben een permanente lokale hulppost ingericht waar DAM lokale mensen heeft getraind om medische malaria consulten uit te voeren en het hulpcentrum is volledig uitgerust met diagnostiek, medische apparatuur en geneesmiddelen. In 'Camp One' hebben we samen met de lokale bevolking in de voorbije jaren bijzondere vooruitgang gerealiseerd. De bewoners zijn weer gezond, de kinderen gaan naar school en de economie bloeit. Dat is al een hele mooie stap vooruit. Daarom moeten we ons blijven concentreren op de bestrijding van de ziekte.

We mogen best trots zijn op wat we samen met de lokale mensen hebben bereikt! Voor de bewoners van onze missiedorpen, die voorheen in diepe armoede leefden is de hulpverlening de motor geweest die de inwoners uiteindelijk gezondheid en economische vooruitgang heeft gebracht. In Kameroen, de Centraal Afrikaanse Republiek, Angola, Zambia, Zimbabwe en Namibië hebben we samen met de lokale bevolking in de voorbije jaren heel wat gerealiseerd. Ouders zijn niet meer ziek en kunnen weer gaan werken, financieel gaat het stukken beter en hierdoor is er weer geld om de huizen op te knappen, complete families zijn weer gezond, de kinderen gaan naar school en de economie groeit.