ONZE TEAMS

Professionals staan DAM gemotiveerd terzijde

In Nederland, België, Engeland en de Verenigde Staten, zetten tientallen gedreven professionele teamgenoten zich in om het werk van Stichting Drive Against Malaria bij te staan op talrijke fronten.

DÓÓR MENSEN, VÓÓR MENSEN, DAT IS DE UNIEKE WAARDE VAN ONS TEAM !

Stichting Drive Against Malaria wordt sinds de oprichting niet alleen gestuurd, maar ook voortdurend geassisteerd door gemotiveerde professionele zelfstandigen en bedrijven. Hierin is onze organisatie uniek! En daar zijn we met z'n allen enorm trots op.

Het volledige team staat het werk van DAM met gedreven enthousiasme terzijde en iedereen biedt zijn of haar expertise vrijwillig aan. Zij zorgen ondermeer voor initiatieven om het werk in het veld, zowel nationaal als internationaal bekend te maken. Zo geven vormgevers en creatieven een onmisbare hand. De laatste jaren krijgt DAM een toename van internationale hulp uit Engeland en de Verenigde Staten. Deze extra hulp is buitengewoon waardevol. Hierdoor kunnen we ons optimaal concentreren op ons fundamentele doel: Het verwezenlijken van directe steun om malaria terug te dringen en de zorg voor de hulpbehoevende mensen te versterken.

We zijn enorm trots op alle teamleden voor het werk dat wordt verzet voor Drive Against Malaria. De toewijding van onze teams zorgen voor een prachtige uitkomst : Sámen nog meer betekenen voor de mensen in Afrika!

MANAGEMENT

  • Mr. David M.C. Robertson - President and Founder (Global)
  • Drs Julia E. Samuël - Operational Director (Global)
  • Mr. Willem P. Beerkens - Finance Officer (EU)
  • Dr Angelique V. Coetzee - Executive Medical Director (EU)
  • Waldmar A.B. Pol - Secretary (NL)
  • Heleen M. Van Santbrink - PA (NL)
  • Mr. Th. Monument - (UK)
  • Mr. S.E. Johnston - (USA)
     

Werkervaring vrijwilligers Tropengeneeskunde Afrika

Wil je graag voor Stichting Drive Against Malaria in Afrika op volledig vrijwillige basis komen werken ? Wij zorgen in de Afrikaanse landen Kameroen, Nigeria, Centraal Afrikaanse Republiek, DRC, Angola, Namibië, Zambia en Zimbabwe voor ruim 350 hulpprojecten in extreem afgelegen gebieden en werven hiervoor medisch personeel aan die enerzijds onze lokale teams met geneeskundige bekwaamheid ondersteunt en traint -  en anderzijds patiënten behandelt.

Het profiel moet tegemoet komen aan de behoefte om kennis over te brengen op het terrein van de internationale gezondheidszorg en tropengeneeskunde ten behoeve van geïsoleerde gemeenschappen in Afrikaanse landen. Drive Against Malaria is een vrijwilligersorganisatie, waarin de vrijwilligers van DAM het als een unieke kans beschouwen om ervaring op te doen in humanitaire noodsituaties en diverse medische projecten. Tijdens het werk wordt kennis en vaardigheden opgedaan, die leiden tot beter begrip van tropische ziekten en epidemieën. Klinische competenties worden verenigd met kennis op het gebied van public health, interculturele geneeskunde en management van de gezondheidszorg, vaak in situaties van schaarste. Een diploma tropische geneeskunde is een vereiste, of minstens 1 jaar werkervaring als AIO in een Afrikaans tropisch gebied. Alsook klinische ervaring, vaardigheden en ervaringen in pediatrie en gezondheid van moeders, malaria en veel voorkomende tropische ziekten zijn essentieel. De duur van een missie is minimaal 6 maanden. Wie voor Stichting Drive Against Malaria op volledig vrijwillige basis wil werken, kan online een vacature verzoek indienen. «