KARIBA EILANDEN

Supported since: 2021
Eilanden: Nyakodza – Ndomo – Gache Gache – Tsuwa – Fothogill – Kings Camp – Chalala - Tashinga
Missie: Distributie muskietennetten / Medicatie / PCR-Covid test 


In het rampjaar 2021, met COVID-19 is  Malaria heviger dan ooit in Zimbabwe. Het is de grootste doodsoorzaak voor kinderen onder de vijf jaar. De families zijn radeloos.Nu de overdracht van malaria gevaarlijk hoog is op de eilanden, krijgen radeloze en verlaten bewoners op acht eilanden ondersteuning van Drive Against Malaria. 

Humanitaire Hulp bereikt radeloze eiland bewoners

Nu alle aandacht in de wereld wordt opgeëist door COVID-19 heeft een andere dodelijke ziekte een veel zwaardere impact op het leven van de kinderen die hier wonen. Nu de overdracht van malaria gevaarlijk hoog is op de eilanden, krijgen radeloze en verlaten bewoners op acht eilanden ondersteuning van Drive Against Malaria. Zij kunnen nauwelijks overleven zonder malaria bescherming. De noodzaak is urgent om de 3.000 levensreddende muskietennetten te verdelen.

Moeders zijn ontzettend dankbaar voor de netten die zij ontvangen. Moeder Nyasha is enorm dankbaar voor de hulp die ze krijgt. Ze vertelt ons “Vorig jaar sloeg de malaria-epidemie ook hard toe, maar we kunnen hier niet op de vlucht slaan. Het is te gevaarlijk voor ons.”  Ook moeder Anaishe en haar kindje hebben allebei preventief antimalariamedicatie gekregen van Drive Against Malaria. “Ik heb mijn andere, 9 maanden jonge kindje de medicatie tegen malaria gegeven die we van Drive Against Malaria hadden gekregen samen met een muskietennet”, zegt Anaishe. “Ik weet dat we deze keer niet ziek zullen worden.” In de ‘HealthCard’ worden de netten en de medicatie zorgvuldig door Drive Against Malaria geregistreerd. Lees Meer