EMPOWERMENT LOCAL TEAMS

Met nieuwe computers transformeren we ook het leven van onze trouwe lokale vrijwilligers

Drive Against Malaria Foundation werkt met lokale medewerkers in elk Afrikaans land met DAM-Projecten.  Onze lokale collega's zijn allen vrijwilligers. Zij zetten zich ondermeer in op het gebied van direkte zorg, coördinatie en dataverzameling. We bieden nieuwe laptops aan lokale vrijwilligers van NGO Drive Against Malaria in Afrika.

De lokale medewerkers van Drive Against Malaria Foundation zetten de schouders onder mega distributies van een half miljoen netten. Zij leveren een bijzonder grote bijdrage waarbij elke inbreng een enorme impact heeft. Onze medewerkers dragen geheel vrijwillig bij. Zoals Yameni. Sinds 2007 heeft hij  samen met DAM zijn schouders gezet onder vele hulpprojecten. Hij is betrokken bij de distributie van duizenden tot en met een half miljoen muskietennetten, de coördinatie van de levering van malariamedicatie en malariadiagnostiek.

Waar elektriciteit en internet ontbreken

Wij schenken nieuwe (!) computers aan de lokale medewerkers. Dit is uiteraard uitsluitend mogelijk in gebieden met aansluiting op het elektriciteits- en internet. Tweedehands materiaal zorgt voor niets anders dan vertraging en frustratie. Nieuwe apparatuur zorgt voor een grote bijdrage voor DAM’s hulpprojecten. ÈN we transformeren het leven van onze medewerkers! Hiermee ondersteunen we de malaria projecten, hun toekomst en die van de familie en verwanten. Projecten waarin een half miljoen muskietennetten (Foto bovenworden ingezet zijn gecompliceerde processen waarbij digitale dataverwerking een belangrijke rol vervult. 

Het Empowerment Project transformeert levens

Net als veel van de lokale teamleden van DAM is Yameni onmisbaar. Dit Empowerment Project transformeert de levens van duizenden medemensen die steun nodig hebben.
In 86% van de gebieden waar DAM missies heeft opgezet, is helaas geen elektriciteit.
Dat betekent dat buiten de grote steden de toegang tot het netwerk een groot obstakel is. Maar in de grote steden, zoals hier in Yaounde, heeft de bevolking toegang tot internet.
In de regio's waar elektriciteit beschikbaar is, zorgen we voor laptops voor de lokale medewerkers binnen ons Empowerment Project. Hierdoor kunnen we niet alleen sneller en efficiënt werken in de strijd tegen malaria, maar het is ook een belangrijk instrument voor de eigen communicatie en toekomst van onze collega's.

Hulpprojecten met een positief toekomstperspectief

EMPOWERMENT FOR ALL - Voor de ondersteuning van malaria hulpprojecten met een positief toekomstperspectief. Daarbij gaan we hindernissen uit de weg. Want nieuwe - goed functionerende - computers zijn uitermate prijzig in Afrika.  Onze ervaring met tweedehands materiaal geeft niets dan frustraties! Onze vele vrijwilligers zetten zich volledig vrijwillig in voor DAM.  Yameni zegt:  “Computers zijn tegenwoordig onmisbaar. Maar deze zijn hier uitermate prijzig. Vaak zelfs drie keer de prijs dan in Europa! Voor meer dan 94% van de Afrikaanse inwoners is het financieel onbetaalbaar om ze aan te schaffen. Ik heb enorm veel ervaring opgedaan sinds ik samenwerk met DAM. En ik ben enorm dankbaar dat DAM mij een laptop heeft geschonken.’’  Nu hij in het bezit is van zijn eigen apparatuur, geeft het hem bovendien een grote kans om toegang te krijgen tot een betaalde baan, met een positief toekomstperspectief om zijn persoonlijke carrière te verbreden.

DAM stimuleert empowerment door mensen in hun kracht te zetten. Het is voor DAM als hulporganisatie enorm belangrijk om de mensen in hun kracht te zetten. We creëren nieuwe kansen met de moderne apparatuur. Het is een essentieel onderdeel binnen de hulpverlening. Bovendien vergroot het de kans voor onze vrijwilligers om hun eigen leven te transformeren. Dit is een win-win situatie. DAM ervaart de afgelopen dertig jaar een zeer positieve invloed in de hulpverlening met ons Empowerment Project. DAM blijft zich inzetten om ervoor te zorgen dat de trouwe lokale DAM-vrijwilligers, die jarenlang zoveel hebben bijgedragen aan de gezondheid van de bevolking, hoogwaardige toegang krijgen tot een computer. Het lijdt geen twijfel dat deze dankbaar en effectief worden gebruikt.

Kinderen maken voor het eerst kennis met een laptop

Naast onze vrijwilligeres maken ook de kinderen in afgelegen gebieden via DAM voor het eerst kennis met een laptop. We geven hen de kans om veel te leren. Het is natuurlijk niet gemakkelijk voor hen om de vaardigheden op te pikken, omdat ze niet zijn opgegroeid met een laptop. Kinderen die voor het eerst kennis maken met de techniek kijken altijd met volle verbazing naar het scherm. Niet alleen omdat ze bewegend beeld zien, maar ook omdat er geluid is. Dat levert vaak hilarische taferelen op! 
Het fenomeen is geheel nieuw voor de kinderen waar wij onze missies uitvoeren. Niets is voor hen vanzelfsprekend.
In 2008 brachten we de eerste laptop uit. En toen begonnen de wielen te draaien. DAM geeft gemiddeld elk jaar een laptop uit, extra external harddrives en randapparatuur ten behoeve van de projecten èn voor de mensen die dit mogelijk maken. Speciaal voor onze gezondheidswerkers op de hulpposten, veiligheidscoördinatoren en coördinatoren malaria-interventies.

We bedanken onze donateurs, die onze hulporganisatie hierin steunen, want het is nu belangrijker dan ooit. En zeker voor gouden medewerkers als Yameni. Het loont voor de hulpprojecten, en even belangrijk voor de empowerment van de mensen. Het educatieve programma is en blijft een van de kernonderdelen van ons werk!