VIDEO'S DRIVE AGAINST MALARIA

Bekijk de video's over Drive Against Malaria
De Brit David Robertson besluit in 1988 te gaan werken voor de strijd tegen malaria in het Afrikaanse continent. De Nederlandse celebrity Julia Samuël sluit zich bij de missie aan in 1999.  Met haar medische achtergrond werkt zij als Medisch Hulpverlener en Director Special Operations. Sindsdien maken honderden lokale Afrikaanse hulpverleners in verschillende Afrikaanse landen deel uit van het gepassioneerde team.
Robertson en Samuël worden in de afgelegen gebieden geconfronteerd met schrijnend tekort aan medicijnen en middelen voor de bevolking om in leven te blijven. Bovendien krijgen ze te maken met allerlei moeilijkheden zoals mijnenvelden, rebellen, wapens en oorlogen. Zij leggen hun eigen leven in de waagschaal om anderen te redden. Maar zij weten dat zij met hun hulp een groot verschil maken !

Love For Africa

CENTRAAL AFRIKAANSE REPUBLIE (C.A.R.)
- Slechts een paar dagen nadat deze filmbeelden in Afrika werden gemaakt, werden Julia en David gegijzeld door brute rebellen -
De Bayaka Pygmeeën leven oorspronkelijk in het hart van het tropische regenwoud. Het is een grote uitdaging om de mensen te bereiken. Ze leven geïsoleerd van de rest van de wereld. De afgelopen jaren zijn ze door ontbossing steeds verder uit hun primaire habitat verdrongen. De kindersterfte is extreem hoog. Drive Against Malaria brengt levensreddende steun.

Lifesaving Cure

CENTRAAL AFRIKAANSE REPUBLIEK
HET KINDJE DAT BIJNA STIERF
Basita is nog maar een klein meisje, aangevallen door de meest agressieve vorm van Malaria. Haar moeder is wanhopig. Ze beefde letterlijk van angst. Bang om haar kind te verliezen. Het kleine meisje zal sterven als zij niet op tijd de juiste medicatie krijgt. 

Beyond Borders

THE AMAZING BEGINNING
1988:  De Brit David Robertson start de slopende reis vanuit Algerije, dwars door de Sahara-woestijn en het Congo-bekken, via de Kalahari-woestijn naar Zuid-Afrika. Sindsdien heeft hij meerdere malen Afrika doorkruist, van noord naar zuid en van west naar oost.  Inmiddels - 2021 - zijn 600.000 Km afgelegd in Afrika.  Hij manoeuvreert het 2 ton Land Rover Defender-beest met vaardigheid en berekende kracht. Davids moed en vastberadenheid hebben de wil verschaft de meest kwetsbare mensen te bereiken en ervoor te zorgen dat ze hoogwaardige malariabescherming en medicatie ontvangen die duizenden mensen helpen genezen. □

Tribes in Danger

ISOLATED AND FORGOTTEN
''Tribes in Danger'' is een korte tv-film uitgezonden op kabel-, satelliet- en netwerken in de Verenigde Staten, gewijd aan malaria. 
De verborgen dorpen in Afrika hebben jarenlang geen hulp gehad. In nederzettingen honderden kilometers van de grote steden verwijderd, waar onveiligheid en slechte wegen de mensen jarenlang hebben geïsoleerd van hulp, zijn geen medicijnen. Met de komst van Drive Against Malaria staan vrouwen en kinderen in lange rijen en wachten geduldig af. Het is een geweldige dag voor hen. Ze hebben al jaren geen humanitaire hulp gezien. □

The Mission - The Challenge

THE WAY WE WORK
JAGUAR LAND ROVER - HOOFDSPONSOR VAN DRIVE AGAINST MALARIA 
Jaguar Land Rover Nederland, België,  Luxemburg en al haar dealers zijn toegewijde en trouwe hoofdsponsors van de NGO Drive Against Malaria sinds 2005! DIT MAAKT JAGUAR LAND ROVER MOGELIJK:  Jaguar Land Rover steunt Drive Against Malaria duizenden levens te redden en de erbarmelijke situatie te helpen verbeteren in de meest afgelegen en geïsoleerde dorpen in Angola - Centraal-Afrikaanse Republiek - Congo Kinshasa (Republiek Congo) - Congo Brazzaville (Democratisch Republiek Congo) - Kameroen - Kenia - Malawi - Mozambique - Namibië - Nigeria - Rwanda - Tanzania - Tunesië - Oeganda - Zambia en Zimbabwe. De hulp is onmisbaar. 
 

ExxonMobil Steunt DAM

ExxonMobil Benelux steunt Drive Against Malaria sinds 2007. 
Sindsdien ontving DAM ruim 300.000 dollar van de onderneming voor de strijd tegen malaria, de ziekte die per jaar ruim 500.000 slachtoffers eist en zo een van de grootste obstakels is voor de gezondheid van de bevolking en sociaal-economische ontwikkeling van Afrika. Met de steun van ExxonMobil ontvangen de armste gezinnen levensreddende interventies voor nu en in de toekomst. 
Drive Against Malaria is een van de organisaties die op de steun van ExxonMobil kan rekenen.
 

Challenge Africa - TV Documentaire UK

De documentaire "CHALLENGE AFRICA" met drie afleveringen verdient je tijd en aandacht. Voor het eerst uitgezonden in 2005 in het Verenigd Koninkrijk door Channel Four. Het toont een unieke reis van David Robertson en Julia Samuel dwars door Afrika per Land Rover. De reis, en de confrontatie met de gevaarlijkste ziekte malaria, werd gedurende 3 maanden gefilmd in 1999-2000 en vond plaats in Kameroen, Mali, Senegal, Tanzania en Kenia. Maar zelfs dat doet geen recht aan de enorme omvang van deze historische documentaire. Zoals de titel suggereert, concentreert deze serie van drie afleveringen zich op het continent Afrika.
In opdracht van de Wereld Gezondheids Organisatie ‘Roll Back Malaria’. Voice-over: Jon Snow - Main Anchorman Channel 4