VIDEO'S DRIVE AGAINST MALARIA

Bekijk de video's over Drive Against Malaria
Drive Against Malaria krijgt steun van nationale- en internationale TV zenders om Malaria onder de aandacht van het publiek te brengen. Vanaf 1988 worden TV-programma’s uitgezonden. 
Video Specials worden aan het publiek vertoond tijdens bijeenkomsten, symposia. Zoals de Royal Geographical Society in Londen, United Nations in New York, World Health Organisation in Geneva, Land Rover, ExxonMobil, GlaxoSmithKline en Novartis.
De onderwerpen van de tv-programma’s omvatten unieke beelden van zowel de enorme uitdaging dwars door het continent Afrika te rijden met Land Rover’s om malaria te bestrijden als ook de intense confronatie met malaria in afgelegen gebieden. 

.

Love For Africa

CENTRAAL AFRIKAANSE REPUBLIE (C.A.R.)
- Slechts een paar dagen nadat deze filmbeelden in Afrika werden gemaakt, werden Julia en David gegijzeld door brute rebellen -
De Bayaka Pygmeeën leven oorspronkelijk in het hart van het tropische regenwoud. Het is een grote uitdaging om de mensen te bereiken. Ze leven geïsoleerd van de rest van de wereld. Drive Against Malaria brengt levensreddende steun.

.

Lifesaving Cure

CENTRAAL AFRIKAANSE REPUBLIEK
HET KINDJE DAT BIJNA STIERF
Basita is nog maar een klein meisje, aangevallen door de meest agressieve vorm van Malaria. Haar moeder is wanhopig. Ze beefde letterlijk van angst. Bang om haar kind te verliezen. Het kleine meisje zal sterven als zij niet op tijd de juiste medicatie krijgt. 

.

Beyond Borders

THE AMAZING BEGINNING
1988:  De Brit David Robertson start de slopende reis vanuit Algerije, dwars door de Sahara-woestijn en het Congo-bekken, via de Kalahari-woestijn naar Zuid-Afrika. Sindsdien heeft hij meerdere malen Afrika doorkruist, van noord naar zuid en van west naar oost.  Inmiddels - 2021 - zijn 600.000 Km afgelegd in Afrika.  Hij manoeuvreert het 2 ton Land Rover Defender-beest met vaardigheid en berekende kracht. Davids moed en vastberadenheid hebben de wil verschaft de meest kwetsbare mensen te bereiken en ervoor te zorgen dat ze hoogwaardige malariabescherming en medicatie ontvangen die duizenden mensen helpen genezen. □

.

Tribes in Danger

ISOLATED AND FORGOTTEN
''Tribes in Danger'' is een korte tv-film uitgezonden op kabel-, satelliet- en netwerken in de Verenigde Staten, gewijd aan malaria. 
De verborgen dorpen in Afrika hebben jarenlang geen hulp gehad. In nederzettingen honderden kilometers van de grote steden verwijderd, waar onveiligheid en slechte wegen de mensen jarenlang hebben geïsoleerd van hulp, zijn geen medicijnen. Met de komst van Drive Against Malaria staan vrouwen en kinderen in lange rijen en wachten geduldig af. Het is een geweldige dag voor hen. Ze hebben al jaren geen humanitaire hulp gezien. □

.

The Mission - The Challenge

THE WAY WE WORK
JAGUAR LAND ROVER - HOOFDSPONSOR VAN DRIVE AGAINST MALARIA 
Jaguar Land Rover Nederland, België,  Luxemburg en al haar dealers zijn toegewijde en trouwe hoofdsponsors van de NGO Drive Against Malaria sinds 2005! DIT MAAKT JAGUAR LAND ROVER MOGELIJK:  Jaguar Land Rover steunt Drive Against Malaria duizenden levens te redden en de erbarmelijke situatie te helpen verbeteren in de meest afgelegen en geïsoleerde dorpen in Angola - Centraal-Afrikaanse Republiek - Congo Kinshasa (Republiek Congo) - Congo Brazzaville (Democratisch Republiek Congo) - Kameroen - Kenia - Malawi - Mozambique - Namibië - Nigeria - Rwanda - Tanzania - Tunesië - Oeganda - Zambia en Zimbabwe. De hulp is onmisbaar. 
 

.

Deforestation - The Disaster

MALARIA RAMP DOOR ONTBOSSING
 - Ontbossing is rampzalig. Er is een direct verband tussen ontbossing en de overdracht van malaria door muggen. In regio's met veel ontbossing komen veel meer gevallen van malaria voor.

Ontbossing is een enorm probleem voor de gezondheid, het milieu, de biodiversiteit, de sociale rechtvaardigheid en de rechten van de inheemse bevolking. 3..9 MILJOEN HECTARE BOS VERDWIJNT ELK JAAR IN AFRIKA
Afrika is het enige continent op aarde waar de ontbossing met zo'n hoog tempo versnelt, 
Dit is meer dan het gehele landoppervlak van Nederland.

.

Challenge Africa - TV Documentaire UK

De documentaire "CHALLENGE AFRICA" met drie afleveringen verdient je tijd en aandacht. Voor het eerst uitgezonden in 2005 in het Verenigd Koninkrijk door Channel Four. Het toont een unieke reis van David Robertson en Julia Samuel dwars door Afrika per Land Rover. De reis, en de confrontatie met de gevaarlijkste ziekte malaria, werd gedurende 3 maanden gefilmd in 1999-2000 en vond plaats in Kameroen, Mali, Senegal, Tanzania en Kenia. Maar zelfs dat doet geen recht aan de enorme omvang van deze historische documentaire. Zoals de titel suggereert, concentreert deze serie van drie afleveringen zich op het continent Afrika.
In opdracht van de Wereld Gezondheids Organisatie ‘Roll Back Malaria’. Voice-over: Jon Snow - Main Anchorman Channel 4
 

ExxonMobil Steunt DAM

ExxonMobil Benelux steunt Drive Against Malaria sinds 2007. 
Sindsdien ontving DAM ruim 300.000 dollar van de onderneming voor de strijd tegen malaria, de ziekte die per jaar ruim 500.000 slachtoffers eist en zo een van de grootste obstakels is voor de gezondheid van de bevolking en sociaal-economische ontwikkeling van Afrika. Met de steun van ExxonMobil ontvangen de armste gezinnen levensreddende interventies voor nu en in de toekomst. 
Drive Against Malaria is een van de organisaties die op de steun van ExxonMobil kan rekenen.