WAAR DE WEGEN ONTBREKEN

Hulp in afgelegen gebieden waar niemand anders komt

Drive Against Malaria zorgt voor levensreddende anti-malariamedicijnen en bednetten in de meest afgelegen gebieden - waar niemand anders komt - voor  de allerarmste kinderen en gezinnen in Afrika. Jaarlijks treft malaria een miljoen kinderen en overlijden er nog steeds ruim 260.000 kinderen in Afrika onder de vijf jaar aan de ziekte. In de geïsoleerde gebieden ontbreken deze levensbelangrijke medicijnen. Zonder geneesmiddelen sterft een kind binnen 48 uur !

Medicijnen zijn in de geïsoleerde gebieden van Afrika vaak niet te krijgen en - als ze er wel zijn - onbetaalbaar voor de allerarmsten. Zoals Basita en Leon, ouders met twee kinderen met de meest agressieve vorm van malaria, Plasmodium Falciparum. De kinderen zouden sterven als ze niet tijdig de juiste medicijnen krijgen. Medicijnen zijn in uitzonderlijke gevallen wel beschikbaar, maar onbetaalbaar voor Basita en Leon en talloze andere arme gezinnen.   Lokale ziekenhuisjes rekenen € 15,24 per kind voor een behandeling. De allerarmsten van Afrika kunnen dat onmogelijk betalen.

Elke 'DRIVE' is een noodzakelijke uitdaging

Vooral in de extreem geïsoleerde gebieden bedreigen Nepmedicijnen duizenden Kinderlevens - Drive Against Malaria zorgt ervoor dat Basita en Leon, net als duizenden andere patiënten, gratis de hoogste kwaliteit levensreddende medicijnen krijgen. Daarmee voorkomen we ook dat wanhopige ouders hun toevlucht nemen tot goedkope maar gevaarlijke nepmedicijnen.
Tienduizenden kinderen in Afrika sterven elk jaar door neppreparaten. Ook het eenjarige dochtertje van Ettah overleed bijna toen haar wanhopige moeder haar nepmedicijnen gaf.

De Land Rover is de Mobiele Hulppost

Eerst liep Ettah dagenlang naar een dorp met een nationaal hulpcentrum. De verpleegster schreef een malariabehandeling voor, maar Ettah had geen geld om de benodigde geneesmiddelen te kunnen kopen. ''Het was te duur in het hulpcentrum en toen moest ik met mijn doodzieke kind helemaal weer terug lopen. Ik kan hier alleen op de markt medicijnen kopen, omdat die goedkoper zijn'', zegt ze. De nepmedicijnen maakten haar dochtertje binnen een paar dagen doodziek. Gelukkig kreeg ze dankzij Drive Against Malaria echte medicijnen, waardoor ze er weer snel bovenop kwam.

Van Mobiele Post naar een Permanent Hulpcentrum in afgelegen gebieden

We zetten permanente Hulpposten op - Drive Against Malaria zet zich al ruim dertig jaar in voor de allerarmste kinderen en gezinnen. In ver afgelegen gebieden zetten we eerst mobiele projecten op, gevolgd door permanente behandelcentra. Vanaf dit centrum verplaatsen we ons met onze lokale teams van dorp naar dorp waar we de lokale bewoners steunen met geïmpregneerde bednetten, behandeling en essentiële medicijnen. We bevoorraden de posten met voldoende malaria interventies, trainen de lokale medewerkers over de diagnose en behandeling. De lokale bevolking in vaste hulpposten zorgen permanent voor de benodigdeELKE medische ondersteuning. Alle posten blijven onder supervisie van Drive Against Malaria.

Hulppost in de 'Middle of Nowhere'

We zorgen ervoor dat altijd geneesmiddelen van hoge kwaliteit op voorraad zijn en dat de kosten geen belemmering vormen voor patiënten. Zo voorkomen we ook besmetting met malaria van vooral kinderen door geïnfecteerde patiënten. Met deze aanpak bereiken we duizenden van de allerarmste mensen en redden we talloze malariapatiënten - kinderen en volwassenen - het leven !  «