BEROEMDHEDEN HELPEN MEE !

Van Angelina Jolie tot Bono, van David Beckham tot Andy Murray; er zijn steeds meer beroemdheden die graag het goede doel steunen en hun gewicht achter malaria zetten. Het zijn allemaal sterren die vele levens van vandaag enorm beïnvloed hebben en zich nog steeds inzetten om van de wereld een betere en menselijke plek te maken. De beroemdheden zijn persoonlijk betrokken bij oorzaken waar ze om geven, zoals deze gevreesde ziekte. En we zien het steeds vaker; eens een ambassadeur, altijd een ambassadeur.

Naast het vermogen om de boodschap te versterken in films, via TV-programma's, radio of documentaires, heeft hun eigen social-media netwerk ook een diepe verandering tot stand gebracht door de aandacht te vestigen op deze belangrijke zaak. Zij ondersteunen malaria door hun roem, door te praten over de schokkende gevolgen van malaria en de campagnes die zij steunen. Celebrities zijn er met recht trots op dat zij de wereld kunnen bereiken en de mensen op de hoogte kunnen stellen van het verschil dat de akties kunnen maken en wat men kan doen om malaria uit de wereld te helpen. Gelukkig houdt het aantal mensen die malaria steunen niet op bij onze beroemdheden !

David Beckham - De Britse voetballegende David Beckham gebruikt zijn sterrenkracht in de strijd tegen malaria. ''Malaria moet sterven - zodat miljoenen kunnen leven''. De voormalig Britse voetballer staat in de 2018 campagne in een glazen kooi, omgeven door muggen als onderdeel van een korte film. ''In veel delen van de wereld is een muggenbeet angstaanjagend en dodelijk,'' zei Beckham in een verklaring. Per jaar sterven 445.000 mensen aan de ziekte volgens de World Health Organization. ''Dit is volstrekt onaanvaardbaar'', zegt Beckham.

Sir Bobby Charlton † - Manchester United Football Legend zegt: "Ik ben erg dankbaar je hier in Gabarone te ontmoeten. Wat je doet is het beste wat mensen in hun leven kunnen bereiken. Malaria is hier een grote bedreiging. Iedereen wordt ermee geconfronteerd. En jij bent hier om te vechten met de wereldbrekende Drive Against Malaria. Je weet wat je moet doen en ik weet dat dit een grote inspanning is die nodig is. Je kunt rekenen op mijn steun! Hier in Botswana moeten we de gevaarlijke ziekte trotseren. En dat geldt voor alle andere landen in Afrika, het hart van Malaria. "

Cheryl Cole - Slechts een jaar na het filmen van haar aktie om malaria te overwinnen werd zijzelf besmet. De ziekte gaf Cheryl Cole nog slechts 24 uur te leven. Zij maakte herhaaldelijk indrukwekkende nieuwe oproepen om samen in de strijd te gaan tegen de ziekte en te overwinnen. ''Ik heb het op het randje overleefd. Het was het engste dat je je ooit kunt voorstellen. De pijn die ik voelde en doormaakte, het is waar zoveel mensen doorheen gaan, allemaal omdat ze geen muskietennet hebben dat hun leven zou kunnen redden. Omdat ik het heb meegemaakt, ligt het heel dicht bij mijn hart en ik wil dat mensen weten hoe gemakkelijk het is om te helpen,'' zegt Cole.

Annerie Maré MISS NAMIBIA - Het verbluffende supermodel is volhardend om de strijd tegen malaria onder de aandacht brengen. “Ik heb enorme bewondering voor David Robertson en zijn inspanning om de kinderen te helpen die het het meest nodig hebben, want hij heeft ervoor gekozen, om Afrikaanse gezinnen te helpen.’’ “Elk kind heeft het recht om gezond op te groeien.” “Bewustwording over malaria is een van de belangrijkste dingen ter wereld. Er zijn zoveel kinderen getroffen door deze vreselijke ziekte en zoveel mensen worden getroffen door het verlies van hun kinderen in deze wereld. Drive Against Malaria verandert levens!’’ Meer Bekijken

Andy Murray - ''We kunnen de generatie zijn om duizenden malariadoden te stoppen.'' Andy Murray spreekt over de 'winnable battle' tegen malaria, een van 's werelds oudste en meest dodelijke ziekten. ''Ik steun de malariacampagne nu bijna 10 jaar. Het is een inspirerende strijd die in het begin mijn aandacht trok, omdat we de kracht hebben om malaria te overwinnen. Dit is een strijdbare strijd. Ik ben geschokt door de schaal, maar ben onder de indruk van de ambitie en de doelbewuste focus om de generatie te zijn om te voorkomen dat kinderen sterven aan malaria. Ik heb de malariastrijd behoorlijk gevolgd en ben er trots op betrokken te zijn.''

Tjeerd Oosterhuis & Edsilia Rombley - De bekende Nederlanders steunen samen de missies van Drive Against Malaria sinds 2005. Als bekende Nederlanders zijn zij een van de eerste voorlopers en geven een positieve bijdrage die ons doel ondersteunen.  “Drive Against Malaria is er voor alle kinderen in Afrika, overal en altijd”. Malaria is een ijzingwekkende crisis voor kinderen. “Voor ons is deze ziekte niet minder ‘hot’ dan welke andere andere ziekte dan ook.” Tjeerd en Edsilia zijn warm en hartelijk : “Elke donatie spaart duizenden kinderlevens. Via Julia Samuël komt malaria voor ons zo dichtbij. Het is ongelofelijk wat zij doet in Afrika'', zegt Oosterhuis.

Jon Snow – Anchorman Channel-4 - ''Drive Against Malaria is a unique organisation, they are doing great work on the ground and their impact is really changing Africa ”, says Jon Snow. British journalist and broadcaster Jon Snow went to Africa to see Drive Against Malaria in action in Tanzania, and to personally deliver nets to villages in need. He wanted to see DAM’s extraordinary project. He found the entire area racked with malaria. Jon: “The numbers are impossible to digest. 229 million clinical cases and half a million people a year die from the disease.” Especially for DAM he supported with his personal narration for DAM's three-part TV documentary “Challenge Africa”.