Zorg van DAM voor Babongo

Centraal Afrikaanse Republiek - Het dorp Babongo ligt in het zuidwesten van het land.  Door de ligging in het tropisch regenwoud van de Dzanga Sangha is het dorp tamelijk afgeschermd van geweld in tegenstelling tot de situatie in de rest van het land. Maar de Bayaka bewoners in dit gebied zijn straatarm en kunnen geen medicijnen betalen voor hun kinderen.

Bittere armoede

Naast de bittere armoede is malaria verantwoordlijk voor de meest voorkomende doodsoorzaak! Zonder toegang tot behandeling en bescherming is malaria levensbedreigend. Bijkomende tropische ziekten vormen een extra obstakel en verlamd de gezondheid van vele kinderen.
DAM zorgt voor gratis medische hulp voor de bewoners van Babongo. Zij komen massaal naar de hulppost van DAM.

Zonder medicijnen overleven ze het niet

De zieke kinderen die besmet zijn worden meteen behandeld met de malaria medicatie ACT. Dit is de 'First Line' en de meest doeltreffende levensreddende therapie tegen malaria.
Omdat de malaria muskiet uitsluitend ’s nachts toeslaat, is het gebruik van een geïmpregneerd bed net zeer effectief. Door deze barrière  kan de muskiet de patiënt niet bereiken waardoor voorkomen kan worden dat besmet bloed word overgebracht naar anderen.  De hulpverleners van Drive Against Malaria zorgen ervoor dat alle bewoners toegang krijgen tot een net.

We redden 150 kinderlevens per dag

DAM biedt malaria zorg aan de meest noodlijdende mensen  in verschillende regio’s van de Centraal Afrikaanse Republiek. Hun voortbestaan wordt bedreigd door verwaarlozing, epidemieën en uitsluiting van zorg. Babongo maakt deel uit van het  ‘Dzanga Sangha Project’ in de Centraal Afrikaanse Republiek. In dit project zorgt DAM voor 11 dorpen.