Nieuws

BaAka Pygmeeën worden bruut weggejaagd uit hun bos

18-09-2023

Kameroense Pygmeeën worden totaal weggevaagd uit de bossen waarin ze 5.000 jaar hebben geleefd. De BaAka Pygmeeën in de Nomendjoh-regio worden brutaal verdreven door houtkapmaatschappijen die de bossen vernietigen. En daar blijft het niet bij.

Nu is het zelfs verboden voor de BaAka die in de Nomedjoh-regio wonen om de bossen in te gaan om eten te zoeken. De situatie van deze stam is schrijnend. Ontelbare gebieden die de BaAka hun thuis noemden, zijn geëlimineerd als gevolg van de vernietiging van de bossen.

De pygmeeën blijven humanitaire hulp hard nodig hebben. Er komen steeds meer BaAka-families naar het gebied waar wij werken en velen zijn er slecht aan toe. In het begin renden ze weg toen ze ons zagen. Maar inmiddels hebben we een sterk vertrouwen opgebouwd bij de lokale bevolking. Sinds 1999 zijn wij hier projecten gestart.

De armoede onder hen viert hier hoogtij en de toegang tot geïmpregneerde muskietennetten met een lange levensduur was ook een groot problem. Drive Against Malaria blijft steevast naar dit missie-gebied rijden om de mensen te helpen. Wij steunen de BaAka op vele fronten, van gezondheid tot en met educatie. In onze projecten kunnen veel BaAka lezen en schrijven. Drive Against Malaria heeft onlangs meer dan 917 kinderen behandeld en 165 Pygmee-families in deze regio voorzien van geïmpregneerde netten.