Nieuws

DAM biedt hulp aan de armsten in de Centraal Afrikaanse Republiek

Voortdurende onveiligheid en geweld teisteren de Centraal Afrikaanse Republiek (CAR). Wanneer de rebellen toch ons hulpgebied binnendringen, zal de doodsbange bevolking nog dieper het oerwoud invluchten.

Voortdurende onveiligheid en geweld teisteren de Centraal Afrikaanse Republiek. Wanneer de rebellen toch ons hulpgebied binnendringen, vluchten de doodsbange bevolking nog dieper het oerwoud in. De Bayaka Pygmeeën lijden hieronder en zijn volledig afgesloten van hulp van buitenaf.

De gezondheidszorg is compleet ingestort en de dorpjes zijn volledig afgesloten van medische zorg. Vanwege de voortdurende onveiligheid in de gebieden aan de rand van het oerwoud zijn er geen hulporganisaties actief voor de Bayaka.

Vier muren en een dak, houten banken, geen stromend water en geen elektriciteit. Moeders en kinderen moeten tientallen kilometers lopend afleggen voor een behandeling. De omstandigheden zijn niet optimaal, maar de dorpen beschikken gelukkig weer over een ‘functionerende’ DAM hulppost.

DAM richt zich vooral op malariabestrijding. Daarnaast behandelen we honderden patiëntjes met worminfecties en levensbedreigende bacteriële infecties.

Steunt u ons werk in de Centraal Afrikaanse Republiek?
Met uw gift helpt u de Bayaka uit de nood.