Nieuws

DAM bouwt jungle Hospitaal in CAR

09-05-2023

Wie durft het aan om een jungle hospitaal te bouwen in het hart van het tropische regenwoud? Het had heel wat voeten in aarde.  Nu, in 2023, staat het voltooide hulpcentrum als een baken van hoop.

In de diepe jungle van Dzanga Sangha, ontvouwde zich een indrukwekkende missie. Vastberaden begonnen Samuël en Robertson aan een cruciale medische missie voor de vergeten mensen in het hart van de Centraal Afrikaanse Republiek. Reizen met hun Land Rovers beladen met muskietennetten en duizenden malaria behandelingen naar afgelegen missiedorpen is de aanpak. Maar de nood bleek hier overweldigender dan aanvankelijk voorspeld.
In 2019 ontwikkelden ze het idee en in 2020 stond er een visionair plan: een missieziekenhuis in de Dzanga-jungle. De bouw begon in 2020 op dezelfde grond waar ze eerder levens reddden door honderden kinderen te behandelen tegen malaria. Tussen bamboepalen en onder de palmbladeren. Lokale bewoners werkten zij aan zij aan de kliniek. Nu, in 2023, staat het voltooide hulpcentrum als een baken van hoop, gebouwd met de steun van de lokale Bayaka-bewoners en de onvermoeibare inzet van Land Rovers als levensreddende ambulances.