Nieuws

Land Rover Nederland steunt met € 50.000 levensreddende projecten

15-10-2014

Sinds 2003 is Land Rover Nederland partner van Stichting Drive Against Malaria. Deze steun, die gezamenlijk bijeen gebracht wordt door de Nederlandse importeur- en dealerorganisatie betekent een levenslijn voor duizenden Afrikaanse gezinnen!

Levensreddende rol op Bakassi
De steun van Land Rover Nederland betekent ondermeer een levensreddende rol voor Bakassi, het project dat door ons begin 2014 officieel is opgezet. Bakassi is een groot en vooral extreem afgelegen gebied op de grens van Nigeria en Kameroen in West Afrika. Het leven is zo hard, dat slechts weinig gezondheidswerkers zich hier willen vestigen. Hulporganisaties zijn er niet en de gezondheidscentra kampen met een groot tekort aan hulpverleners en medicijnen. Wij brengen daar nu verandering in.

Ebola gevaarlijk dichtbij
Zeker nu ook ebola gevaarlijk dichtbij komt is de hulp van Drive Against Malaria op Bakassi cruciaal. De laatste en dichtstbijzijnde uitbraak ligt op slechts 178 kilometer afstand van Bakassi. Een bewoner van het schiereiland keerde onlangs ziek terug van een reis door Nigeria. Men vreesde voor ebola, maar het lokale gezondheidsteam van DAM constateerde malaria.

Dankbaar!
Wij zijn Land Rover Nederland en alle dealers enorm dankbaar voor deze steun van € 50.000 ! Dit geeft ons de mogelijkheid om de mensen te helpen die wonen in de meest afgelegen gebieden. Alleen met hulp kunnen wij een vitale rol vervullen voor de mensen in West- en Centraal Afrika om te overleven!