Nieuws

Pindapasta voor verzwakte Pygmee kinderen

08-02-2013

Drive Against Malaria luidt de noodklok voor de Pygmee bevolking in het tropische regenwoud van centraal Afrika. Duizenden ondervoede- en met malaria besmette kinderen dreigen te sterven.

DAM zorgt ervoor dat in gebieden waar veel ondervoeding voorkomt, een zeer effectief supplement wordt toegediend aan kinderen: pindapasta! Ondervoeding staat het herstel van malaria enorm in de weg. David Robertson: “De kinderen zijn enorm verzwakt door het ontbreken van vitaminen en mineralen. Dat kan hen fataal worden, want ondervoede kinderen herstellen moeilijk. Met deze extra voeding hebben we duizenden kinderlevens gered”.

“Vooral de Pygmee kinderen hebben bolle buikjes, armpjes en beentjes zo dun als luciferhoutjes en een schriel lijfje. De pindapasta mengen we met water en granen en deelden het uit aan deze kinderen. Een zakje van de pindapasta bevat 500 calorieën met ondermeer calcium, magnesium en ijzer. Deze pasta is ook geschikt voor baby’s. Zij kunnen de pasta langzaam opzuigen. Het positieve effect op de toestand van de kinderen was verbluffend”, vult Julia Samuël aan.

DAM heeft veel ervaring met pindapasta. Van 1999 - 2013 hebben wij 78.000 kinderen gevoed. In de toekomst willen we zorgen voor nog meer kwetsbare kinderen. U kunt ons daarbij helpen met uw steun. Bedankt!