Nieuws

WERELD MALARIA DAG - 25 April 2022

24-04-2022

Malaria is de ernstigste en meest levensbedreigende ziekte die kinderen kunnen krijgen. 'Wereld Malaria Dag' geeft miljoenen kinderen een stem die anders niet gehoord worden. Deze dag is onmisbaar om het publieke bewustzijn aan te zetten tot actie, om te helpen de zorgwekkende malaria kwestie aan te pakken. Dagelijks sterven 1.500 kinderen onder de 5 jaar aan de ziekte. De strijd om dit tegen te gaan moeten we samen versterken.

DAM zorgt voor de Wereld attentie | 'Wereld Malaria Dag' stond voorheen bekend als ‘Africa Malaria Day’. NGO Drive Against Malaria is echter van mening dat malaria wereldwijde aandacht verdient en pleitte daarom tien jaar actief bij de Verenigde Naties en de Wereld Gezondheids Organisatie om de dag te hernoemen tot Wereld Malaria Dag. In 2007 besluit de 'World Health Assembly' (WHA), 's wereld hoogste orgaan die de besluiten maakt voor de WHO, dat de éérste 'World Malaria Day' in 2008 van start zal gaan
ACTIE in het hart van de Malaria gebieden - NGO ‘Drive Against Malaria’ rijdt naar alle Afrikaanse gebieden waar malaria toeslaat. De teams staan ​​in de frontlinie;  zij zien en ervaren uit de eerste hand wat malaria aanricht in duizenden gezinnen. De acties en operaties die volgen om malaria te bestrijden hebben de afgelopen jaren opmerkelijke resultaten opgeleverd. Maar de aandacht voor malaria mag nooit vervagen: Malaria is de ernstigste en meest levensbedreigende ziekte die kinderen kunnen krijgen.