Bekijk onze nieuwsbrieven 2015

NIEUWS UIT AFRIKA - januari 2015
- Malaria in Lumpsum met 55% gedaald
- BAM International steunt DAM
- Onze strijd tegen ebola

 NIEUWS UIT AFRIKA - februari 2015
- Distributie van 6 miljoen muskietennnetten
- Driven by passion - DAM ook werkzaam in Namibië

 VECHTEN OM TE OVERLEVEN - maart 2015
In het verre noorden van Namibië wonen de Himba stammen. Zij zijn volledig afhankelijk van de hulp van humanitaire gezondheidswerkers. Drive Against Malaria organiseert een snelle missie om nederzettingen te bereiken.

WORLD MALARIA DAY - 25th APRIL - URGENT WAKE UP CALL - april 2015
- Op Wereld Malaria Dag denken we vooral aan de kinderen. Kinderen die zwaar getroffen zijn door malaria. Kinderen die wonen in afgelegen onveilige gebieden. Kinderen die sterven aan malaria als er geen hulp is. We denken aan hen tijdens Wereld Malaria Dag.
- ExxonMobil en haar klanten steunen ons door het inzamelen van kleding en textiel. Op 25 Esso-stations staan voor dit doel speciale containers. De opbrengst gaat naar DAM. Wij zijn hen hier enorm dankbaar voor.

EXXONMOBIL DONEERT $ 25.000,- AAN DRIVE AGAINST MALARIA - mei 2015
De overhandiging van de donatie vond plaats tijdens de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon. Meer dan 150 ExxonMobil medewerkers en sympathisanten droegen persoonlijk bij aan de donatie met hun deelname aan deze marathon. ExxonMobil steunt hiermee een groot aantal initiatieven en projecten van DAM om malaria terug te dringen.

ELK KIND VERDIENT EEN GEZOND LEVEN EN EEN THUIS - juni 2015
- DAM steunt weeskinderen in Bota sinds 2009. Onze teams zij gespecialiseerd in het behandelen van malaria. Ook besteden wij aandacht een veel voorkomende ziekten zoals Thypoid Fever en hersenvliesontsteking.
- Het weeshuis is een veilige thuishaven waar 37 kinderen in de leeftijd van een paar maanden tot 17 jaar wonen. Het weeshuis vormt een natuurlijke en waardevolle aanvulling. Net zoals in een gezinsleven.

NOODZAKELIJKE HULP VOOR FONTEM EN MANJI ♦ KUNST = LEVEN - juli 2015
- In de bush van Kameroen liggen de dorpjes Fontem en Manji verscholen. Malaria heeft enorm huisgehouden: 98% van de kinderen sterft het eerste levensjaar. Dit is schokkend en verschrikkelijk om te zien! Ze worden getest en direct behandeld met genezende medicijnen wanneer blijkt dat zij aan malaria lijden.
- Stichting Drive Against Malaria organiseert samen met Veilinggebouw De Zwaan een benefiet veiling van Kunst en Antiek in het najaar van 2015. De opbrengst zal bestemd zijn voor onze meer dan 180 projectdorpen in centraal Afrika.

DAM STUURT 17.500 MALARIATESTS NAAR AFRIKA - augustus 2015
De tests zijn onderweg naar een van de grootste malaria risicogebieden in west Afrika. De hulporganisatie Drive Against Malaria is de grootste leverancier van hulpgoederen in dit deel van Afrika. David Robertson: "DAM gebruikt snelle malariatests om de ziekte aan banden te leggen". 

MALARIA RATE DECREASED BY 55% - september 2015

EXTRA STEUN AAN BAAKA REDT 500 KINDERLEVENS - oktober 2015
Het aantal consultaties verdubbelt door toestroom van mensen van ver buiten de projectdorpjes in zuidoost Kameroen. In 2007 wordt gestart met de distributie van klamboes in 14 BaAka (Pygmee) dorpen.

DECREASED BY 39% - november 2015

DAM-TEAM WENST U ALLEN FIJNE FEESTDAGEN TOE - december 2015