Nieuws

Bereikte successen !

07-08-2014

Het Tiko District in Kameroen kan weer opgelucht ademhalen: de gevreesde malaria is daar namelijk in tientallen dorpen onder controle gebracht dankzij de steun van vele sponsors die ons ondersteunen in dit gebied. Nu vormt malaria geen bedreiging meer.

Dat is goed nieuws, want toen DAM in 2007 voor het eerst naar dit gebied ging, werden er uitsluitend kinderen aangetroffen die continu getroffen werden door malaria. Nu zien we weer gezonde kinderen!

Malaria tierde welig
In het district van Tiko tierde malaria nog welig in 2007. Dat heeft voor veel angst gezorgd, te meer omdat er nauwelijks geld was voor bestrijding van de ziekte. Dag in dag uit stierven hier kinderen en dat heeft zijn tragische uitwerking op de bevolking niet gemist.

DAM komt in actie
Drive Against Malaria is daarom in 2008 in actie gekomen in het Tiko District. In april 2008 vindt de eerste distributie plaats van 16.000 beschermende netten, terwijl DAM ook zorgt voor geneesmiddelen en snelle testmethodes om diagnose te stellen.

De inzet van locale mensen
Het nieuws over Drive Against Malaria verspreidt zich vervolgens snel. De jaren die volgen doen tientallen dorpen een beroep op DAM met de hulp van vele locale mensen. Nu bereiken we geweldige en blijvende resultaten. Het aantal sterfgevallen onder de kinderen staat nu op nul en het aantal infecties op 4%.

Verheugd over resultaten
DAM is uiterst verheugd over de resultaten. We kunnen nu goed zien wat de komst van duizenden netten, medicatie en diagnose teweeg heeft gebracht. De tijd van bezorgdheid is nu voorbij. We zijn trots op het behalen van deze geweldige mijlpaal in de bestrijding van malaria!