Nieuws

DAM biedt hulp aan Himba in Namibië

17-02-2015

De Himba zijn volledig afhankelijk van de hulp van humanitaire gezondheidswerkers. Zij wonen in de noordwestelijke hoek van Namibië in een deel van de regio Kunene aangeduid als Kaokoland . Een van de werkgebieden van Drive Against Malaria is het Ehomba gebergte, ongeveer 150 km van de stad Opuwo .

Deze Himba familie leeft in een onafgebroken strijd om te overleven in Noord Kunene. De afgelegen ligging van hun huis maakt het een harde plek om te wonen. Er zijn geen wegen of hulpcentra in dit malaria risico gebied. Zij hebben moeite om de kinderen gezond te houden. Deze familie in het verre noorden is een van de honderden die hulp krijgt van Drive Against Malaria.

Levensreddende ondersteuning

Samen met de lokale partners, leidden we een snelle actie om de Himba nederzettingen te bereiken en hulp te bieden in en rond de Ehomba Mountains, met levensreddende ondersteuning. Het bereiken van afgelegen gebieden is een extreem moeilijke onderneming. DAM bezorgt hulp voor 29 nederzettingen, waarmee 1.208 mensen worden bereikt. Met name kinderen onder de vijf jaar.